Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sindikat Preporod protiv zamrzavanja plaća zaposlenima u osnovnom i srednjem školstvu

12.11.2008.
u 14:09

Sindikat zaposlenih u hrvatskom školstvu Preporod usprotivio se u današnjem priopćenju prijedlogu premijera Ive Sanadera o zamrzavanju plaća, te pozvao Vladu da vlastitim primjerom pokaže spremnost na odricanja.

Zaposlene u osnovnim i srednjim školama ljudski i profesionalno vrijeđa Sanaderov prijedlog o zamrzavanju plaća, ne samo iz razloga što su njihove prosječne plaće manje od 5 tisuća kuna, nego i stoga što svako zamrzavanje postojećih plaća na neodređeno vrijeme predstavlja i zamrzavanja postojećih razlika.

Pretpostavka bilo kakvog zamrzavanja plaća je izjednačavanje plaća zaposlenih u školama, s prosječnim plaćama u ostalim javnim službama.

U Preporodu predlažu da se sve dužnosničke plaće, od plaće predsjednika države i premijera do plaća ministara, državnih tajnika i lokalnih dužnosnika, smanje barem za trećinu.

Sindikat Preporod, također, poziva Vladu da se zamrznu i svi neracionalni graditeljski pothvati, te visoki troškovi reprezentacije u Vladi, Saboru, ministarstvima i različitim agencijama.

Nezadovoljni svojim plaćama prosvjetari, na poziv Preporoda, ovih dana potpisuju Zahtjev za jednokratnim 12-postotnim povećanjem koeficijenata svim zaposlenima u školama.

Potpisivanje tog zahtjeva, po tvrdnjama Preporoda, otežavaju čelnici tzv. obrazovne vertikale svojim pozivima na nepotpisivanje Zahtjeva.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije