Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROZIVAO BRKIĆA U SABORU

Sinčić: Poreznoj upravi dovoljno je bilo objašnjenje 'novac mi je dao brat'

Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/10
10.10.2018.
u 11:21

Na pitanje tko je N.S. s kojim je prema pisanju tjednika Nacional komunicirao 60 puta prije akcije razbijanja lanca elitne prostitucije Milijan Brkić ironično je uzvratio "To je moj dečko"

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas u Saboru podnosi godišnje izvješće, svojevrsno izvješće o stanju nacije, i to uoči druge godišnjice njegove Vlade. Sabor je, podsjetimo, 19. listopada 2016. iskazao povjerenje prvoj Plenkovićevoj Vladi u kojoj su tada koalicijski partneri bili HDZ i Most.

Lani je, podnoseći izvješće, zastupnicima kazao kako je to bila jedna od najizazovnijih godina za državu od Domovinskog rata.

Prije toga niz zastupnika vodio je slobodne rasprave o različitim temama. Tako je čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, osvrnuvši se na aferu SMS i curenje informacija, poručio kako zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić mora objasniti kako je stekao imovinu.

– Poreznoj upravi dovoljno je bilo objašnjenje "novac mi je dao brat", detaljnih provjera nije bilo – prigovorio je Sinčić. Inače, na ulasku u sabornicu novinari su Milijana Brkića pitali tko je N.S. s kojim je, prema pisanju tjednika Nacional, komunicirao 60 puta prije akcije razbijanja lanca elitne prostitucije. Brkić je ironično, uz široki osmijeh, uzvratio "To je moj dečko".

HDS-ov Branko Hrg pohvalio je konferenciju Večernjeg lista "Hrvatska kakvu trebamo" koja se jučer na temu poreznog sustava održala u Podravci u Koprivnici. Dobro je da se takvi događaji organiziraju diljem Hrvatske, kaže, te dodaje kako ključ poreznih izmjena o kojima je na konferenciji govorio ministar financija Zdravko Marić trebaju biti veće plaće.

– No, nakon toga, na benzinskoj crpki vidio sam Hrvatsku kakvu ne trebamo, gdje su svi bili ljutiti zbog poskupljenja goriva – prigovorio je Hrg.

SDSS-ov Milorad Pupovac upozorio je na nejednakost i zapuštenost djece školske dobi.

– Ako ste roditelj, imate dijete za školu, a živite u Vojniću ili Krnjaku ili Dvoru, onda bez pomoći države ili županije svom djetetu ne možete osigurati ni prijevoz do škole. To je problem i u nizu drugih općina – kazao je Pupovac dodavši kako djeca moraju hodati do škole po prometnim cestama.

SDP-ov Franko Vidović ponovno je zatražio osnivanje istražnog povjerenstva zbog, kako je rekao, "aferaškog sustava".

– Možda bismo trebali osnovati povjerenstvo za promjenu navika HDZ-a na vlasti i promjenu sustava – komentira Vidović.

HSU-ov Silvano Hrelja ponovno se založio za ugradnju dizala u zgrade s više od četiri ili pet katova. Mostov Slaven Dobrović osvrnuo se na sinoćnju eksploziju u rafineriji u Bosanskom Brodu. Založio se za to da se problem zagađenja okoliša rješava sporazumno.

– Jasno je da će se rješavanje tog problema dići na vrh politike, no nedostaje povezanost jer predsjednik Vlade i predsjednica – svatko od njih vodi svoju politiku – upozorio je Dobrović te pozvao vlast da se ovim ozbiljno pozabavi.

Nakon slobodnih rasprava pred zastupnike je došao premijer Plenković, no prije nego što je počeo govoriti, Most i Živi zid tražili su stanku kako bi se njihovi klubovi konzultirali oko stanja u zdravstvu, odnosno informacija da liječnici vežu djecu i drže ih zatvorenima na psihijatriji.

– Jesu li uspjesi Vlade da se psihički bolesna djeca tretiraju krajnje okrutno i surovo, a mi godišnje izdvajamo 40 milijardi kuna za zdravstvo, tu rupu bez dna? – komentirao je Branimir Bunjac iz Živog zida.

Komentara 27

Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
11:48 10.10.2018.

BORG mazne pola milijarde kuna i još si napiše zakon prije za to da sve bude "po zakonu", legitmno a HDZ-u odma skoči popularnost za 2%.... Par mjeseci kasnije saznamo da je dopredsjednik HDZ-a i podpredsjednik vlade obični PIMP i HDZ-u opet skoči popularnost! MAŠALA narode-MAŠALA!!Nitko ne može i neće biti iznad zakona kaže Plenki.... SLAŽEM SE samo je zaboravio reči ZAKONA MAFIJE,nitko nas neče dirat, mi možemo što želimo,kako želimo,kada želimo... Narod izabire našu zloč.org i zao narod ima što ima ali bi trebao onda čkomit a ne vrištat ukralo-ukralo!

Avatar freen
freen
11:49 10.10.2018.

Sinčić je dobro rekel,istinito

ZA
zarac
12:41 10.10.2018.

A zgodan mu je dečko, baš su se našli....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije