Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O ZABRANI STRANAKA

Simonić: 'To što Škoro najavljuje i zaziva je nedopustivo'

Foto: Hrvoje Jelavić/Nel Pavletić//PIXSELL
1/3
04.09.2019.
u 11:52

Simonić je na to poručio kako je vrijeme jednoumlja iza nas, a pluralizam i demokracija su hrvatska sadašnjost i budućnost

Nezavisni predsjednički kandidat Ante Simonić u srijedu je nedopustivom ocijenio najavu Miroslava Škore da bi, postane li predsjednik, mogao pokrenuti zabranu rada nekih političkih stranaka, te istaknuo kako se ne može zabranjivati nekoga samo zato što drugačije misli i govori.

"Hrvatska je demokratska i slobodna zemlja u kojoj je političko organiziranje dopušteno svima koji poštuju Ustav i naše zakone. U skladu s tim, nedopustivo je, pa makar to bilo i u kampanji za kandidata za predsjednika Republike, da bilo tko najavljuje i zaziva zabranu bilo koje legalne i legitimne političke stranke u Hrvatskoj", priopćio je Simonić. 

Komentirao je time Škorinu izjavu iz emisije "Bujica" kada je na pitanje što će napraviti dobije li kao predsjednik zahtjev za preispitivanje legalnosti postojanja SDSS-a odgovorio kako je kao predsjednik spreman pokrenuti zabranu nekih stranaka ukoliko se za to stvore uvjeti.

Simonić je na to poručio kako je vrijeme jednoumlja iza nas, a pluralizam i demokracija su hrvatska sadašnjost i budućnost. Naglasio je kako svi možemo imati različita mišljenja i stavove, sukobljavati se i politički nadmetati, ali da ne možemo nikoga zabranjivati zato što drugačije misli i govori. 

"Našoj su zemlji potrebni političari koje su je dostojni, jer Hrvatska je bolja od svojih političara", zaključio je.

Nel Pavletic/PIXSELL

Komentara 22

PR
PrimoracRi
13:43 04.09.2019.

Koji je ovaj yugos.Tip lupa gluposti. Što sve narod plaća.

DD
dr dragon
12:33 04.09.2019.

Škoro je u pravu treba zabraniti rad svim strankama koje ugrožavaju nacionalnu sigurnost što nema veze sa drugačijim mišljenjem

FI
fiberglas
16:29 04.09.2019.

Ako netko huska na pobunu suptilno i organizirano provodeci naputke velikosrpskih ideologa, taj nema mjesta u politickom prostoru u Hrvatskoj. Neka ode preko Drine u krilo svojim nalogodavcima i od tamo unisono s vulinima i vucicima prosipa otrov koliko hoce, ali tu, u Hr, bormes nebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije