Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONALAZAK STRATEŠKOG PARTNERA

Šimatović: Najveća žrtva je Ina, a ako se ne možemo dogovoriti - razvedimo se

19.12.2018.
u 18:10

Ja ne znam tko bi u ovom trenutku mogao otkupiti Inu - rekao je Šimatović.

Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista, prokomentirao je iznenadno MOL-ovo povlačenje tužbe protiv Hrvatske podnesenu na Okružnom sudu u Washingtonu. 

Što znači povlačenje te tužbe?

- Na prvu povlačenje tužbe možda nema preveliki značaj, no u kontekstu odnosa Mađarska-Hrvatska, napose u kontekstu spora između MOL-a i hrvatske Vlade, koji traje već skoro deset godina, znači jako puno i znači neki pomak u rješavanju problema kojim su paralizirani odnosi dvije države - kazao je Mislav Šimatović. 

Komentirali su i odnose Hrvatske i Mađarske.

- Devet godina traju pregovori. Odnosi su bili potpuno zahlađeni za vrijeme vlade Zorana Milanovića kada je oformljena radna grupa koju je vodio tadašnji ministar Vrdoljak za pregovore s MOL-om - kazao je Šimatović.

Rekao je i kako su Mađari bili skroz jasni. 

- Ako se mi ne možemo dogovoriti oko kompanije koju zajednički posjedujemo, onda se razvedimo. Jednostavno, naša cijena za dionice je toliko i toliko - rekao je Šimatović.

Na pitanje je li realno da će Vlada pronaći strateškog partnera za Inu, Šimatović je odgovorio: 'Ja ne znam tko bi u ovom trenutku mogao otkupiti Inu'.

Kazao je kako tu misli na one tvrtke kojima je nafta glavni posao.

- Najveća žrtva cijele te priče je Ina - rekao je Šimatović.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

Ključne riječi

Komentara 9

SE
senijor121
22:39 19.12.2018.

INA je žrtva komunjarske mafije na čelu sa kriminalcem Račanom koji su prodali 25 % +1 dionica za 505 milijuna $ kada je INA bila perjanica svih energetskih tvrtki u okružju i sa sirijskim nalazištima vrijedna preko 15 milijardi $.

NA
NasaSenkica
20:35 19.12.2018.

Plenki i njegova diplomacija rjesava probleme koje su napravili buda.etine iz mosta i esdepea.....cemu skrivati ove cinjenice. Nisam clan hdz ali kad treba reci istinu onda to treba reci da je Plenki trenutno jaka cunka u EU i samim tim najbolji premijer do sad.dzabe ovo ono ..

Avatar southman
southman
20:28 19.12.2018.

Nemate vi pojma o ničemu kada je u pitanju naftni i plinski biznis !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije