Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oslobođeni Kanađanin:

'Silovali su mi ženu i ubili nam kćer. Ne dopuštam da mi oslabe obitelj'

Foto: Twitter/SteveRussel
14.10.2017.
u 13:14

Boyle je kazao i kako mu je ženu silovao zaštitar kojemu su pomagali nadređeni. Pozvao je tamošnje vlasti da ih privedu pravdi.

Kanađanin Joshua Boyle kojeg su oslobodili zajedno sa njegovom obitelji nakon pet godina zarobljeništva u Pakistanu kazao je da su talibani ubili njegovo dijete te silovali ženu.

Boyle je rekao da su otmičari posezali za takvim činovima nakon što je on "više puta odbio njihovu ponudu", piše CNN. Boyle, njegova žena Caitlan Coleman i troje djece oslobođeni su u četvrtak u akciji pakistanskih vojnih snaga. U zatočeništvu ih je držala Haqqani mreža otmičara od 2012. godine.

O smrti djeteta nisu puno pričali, samo su rekli da su otmičari "odgovorni za smrt njihove male kćeri".

Boyle je kazao i kako mu je ženu silovao zaštitar kojemu su pomagali nadređeni. Pozvao je tamošnje vlasti da ih privedu pravdi.

- Nipošto ne dopuštam brutalnoj skupini kriminalaca da diktiraju budućnost i razvitak moje obitelji ili da moju obitelj na neki način oslabi - kazao je Boyle.

On je u Afganistanu, kaže, pomagao najugroženijoj skupini ljudi, onima koji su živjeli duboko u selima pod talibanskom kontrolom gdje tamošnja vlada nikad nije uspjela pružiti adekvatnu pomoć.

Komentara 11

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
14:43 14.10.2017.

Bio je ozenjen za sestru Guantanamo zatocenika, nije htio povratak americkim avionom, odveo trudnu zenu u Afganistan, u dio zemlje gdje ni americki vojnici ne idu, vratio se s bradom i zamotanom zenom. Sumnjivo?

DU
Deleted user
16:32 14.10.2017.

To da mu je taliban zenu silovao,ja mu vjerujem.Pa on sam je taliban.Kanadjani budite na oprezu.Nebi bilo lose da ga prvo obrijete ito na suho,a njegovu hanumu da odmotate,tako da svatko vidi tko vam se sece ulicama i trgovima.

LA
Lazov
15:14 14.10.2017.

Laze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije