Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanredna sjednica šibenskoga Gradskog vijeća

Šibenčani će izaći na ulice ako ih ne primi premijerka Kosor

sibenik, gradsko vijece
Hrvoje Jelavić/PIXELL
08.01.2010.
u 13:06

Izvanredna sjednica ima samo jednu točku dnevnog reda: sprečavanje najavljenih gašenja predstavništava državnih institucija na šibenskom području, zbog čega Šibenik gubi atribute grada.

ŠIBENIK - U Šibeniku traje izvanredna sjednica Gradskog vijeća koja ima samo jednu točku dnevnog reda: "Aktualnu situaciju na području Šibenika u ozračju trenda reduciranja organizacijskog ustroja pojedinih upravnih, javnih i drugih institucija".

Razlog hitnoj sjednici je namjera aktualnih gradskih vlasti (većine političkih stranaka) i udruga građana da se spriječe daljnja najavljena ukidanja ili smanjenja opsega poslova predstavništava državnih institucija i tvrtki na šibenskom području. Takvo što već se dogodilo u šibenskom predstavništvu Fine i Hrvatskih pošta, a postoji bojazan od sličnoga u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj i drugdje.

Sjednici, izuzev gradskih vijećnika, prisustvuju i predstavnici Fine i HP-a, koji su promjene u šibenskim ispostavama objasnili "racionalizacijom", što je šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović odbacio kao neosnovano. Troškovi će porasti jer će se mnogima morati plaćati putni troškovi za putovanja u splitske i zadarske poslovnice Fine ili HP-a, rečeno je.

Rasprava još traje, a pojedini vijećnici SDP-a zatražili su hitan razgovor s premijerkom Jadrankom Kosor kako bi se raspravilo o sudbini Šibenika. Šibenik je heroj Domovinskog rata, a u posljednjih dvadeset godina država ga namjerno zapostavlja zbog čega je doveden na nisku gospodarsku i socijalnu razinu.

Ako nitko u Vladi ne primi Šibenčane na razgovor, šibenske vlasti će pozvati građane na prosvjedne skupove na kojima će izraziti građanski neposluh, naglašeno je.

- Šibenčanima je ovoga dosta! - poručio je dogradonačelnik Petar Baranović. Protiv najavljenih odluka o organizaciji prosvjeda je bio HDZ-ov vijećnik i bivši dogradonačelnik Tomislav Ninić, dok je bivša gradonačelnica i HDZ-ova zastupnica u Saboru Nedjeljka Klarić govorila kako stanje nije tako alarmantno, nastojeći opravdati postupke u kojima je Šibenik dijelom ostao bez atributa grada i regionalnog središta.

Ključne riječi

Komentara 11

OP
Opomena
13:38 08.01.2010.

SVI TREBAJU NA ULICE I POKOPATI TU BANDU --CRVENIH VRAGOVA.ahahahhahaahah

OB
-obrisani-
13:53 08.01.2010.

zanimljivo.... Jučer sam se naslušao o metodama štednje u vojsci koje su poprilično zabrinjavajuće. Hmmm šta oni to točno misle smanjiti? Hrpu beskorisnih činovnika - ali bez da diraju u operativu - ili sve ?

JA
jankoprekobrda
13:30 08.01.2010.

Sibencani diljem svijeta dajte potporu Kresimirovu gradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije