Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed
Povratak na članak

Seljaci: Čobanković nas doživljava kao Matiju Gupca

Prosvjedovat ćemo koliko god bude trebalo dok se ne ispune naši zahtjevi, poručili su seljaci koji su mirno prosvjedovali kod Vinkovaca s više od 300 traktora.

Komentari 19

OB
-obrisani-
14:25 03.03.2010.

kako će čobanković riješiti pitanje seljaka kad jadan nezna di je nestala kitijica od 26.000 tona zrna

VL
SU
sudac
15:24 03.03.2010.

seljaci se moraju solidalizirati sa ostatkom drzave, kriza je, nikome nije lako...

VL
ML
mladen3x
16:12 03.03.2010.

Gje im je nestalo zito?Neznaju.A dali znaju da zito ne nice samo kao korov,vec ga trebas posijati,kupiti umjetno gnojivo(koje je poskupjelo),kupiti otrov da ga zastitis,platiti kombajn da ti ga pobere i platiti gorivo kojim to radis?Nemojte tako ljudi.

VL
DM
Dan_Marinovic
16:13 03.03.2010.

@mladen3x jesi mozda vidio prosvjede seljaka po europi, njima je tri put gore nego kod nas, nasi seljaci mogu jos biti i sretni da ih teret krize uglavnom zaobilati i da se drzava brine o njima

VL
ML
mladen3x
16:17 03.03.2010.

Najbolje da seljaci ostave sve k vragu i odu na burzu i traze naknadu na koju imaju pravo.Tko bi to platio?Opet drzava,a drzava nema...Ili da vasoj nezaposlenoj djeci ili prijateljima rade konkurenciju na burzi?

VL
ML
mladen3x
16:19 03.03.2010.

Jeli znate kada jedna regija padne na dno ona ide pod podrucje od posebne drzavne skrbi.Jel nam to treba?

VL
DM
Dan_Marinovic
14:48 03.03.2010.

seljacima mora biti jasno da je kriza, ne samo u hrvatskoj nego u cjelom svjetu, pogledajte seljake u njemackoj, francuskoj, italiji......unatoc cinjenici da su to puno bogatije drzave seljacima je tamo puno teze nego u hrvatskoj, skoro svi su do sad osjetili teret krize osim seljaka, vrjeme je da i oni izdrze svoj dio

VL
JA
..ja..
15:36 03.03.2010.

ostatak drzave bi se trebao solidarizirati sa seljacima. svi smo u istim govnima..

VL
ZD
Zdravek
16:05 03.03.2010.

03.03.2010. u 15:36h ..ja.. je napisao/la: \"ostatak drzave bi se trebao solidarizirati sa seljacima. svi smo u istim govnima..\" tako je. svi bi trebali dobiti poticaje, zar ne?

VL
ML
mladen3x
16:05 03.03.2010.

Dan Marinovic-ti si samo provokator na ovom forumu i bolje ti je da zasutis ili pitas pametnije kako i kuda.Kako netko moze biti solidaran s drzavom kada ni on sam nema,a oni traktori koje vidis na TV-u,to ti je od banke a ne od seljaka.Da ti pojasnim-odes u banku,dignes kredit koji ti osigurava hipoteka na kucu i kupis traktor-kupis ga zato sto u svom kraju nema industrije u kojoj bi mogao radit,a imas zemje za obradivati-dakle nemas izbora za prezivit-drzava te potice da to radis jer te ona nemoze zaposlit-na kraju te ta ista drzava odje...Pa onda je normalno da poludis jer vidis da mozes ostat bez krova nad glavom zbog ovakve politike i politicara koji gledaju samo svoj interes...Sta bi svi trebali otici zivjeti u grad i kopati po kontenjerima?

VL
ML
mladen3x
16:23 03.03.2010.

Mi radimo i nama ima tko dati placu,a i da nema imamo zdrastveno i mirovinsko jer smo u radnom odnosu,a oni?

VL
ML
mladen3x
16:27 03.03.2010.

Europa ima puno jacu socijalnu politiku.

VL
BA
baća45
17:00 03.03.2010.

Seljaci i radnici, ali pod radnici mislim \'\'pravi radnici\'\' oni koji fizički rade 8 i više sati dnevno , često u nepovoljnim vremenskim i klimatskim uvjetima su oduvjek Je ..bena stranka. Najmanje su plaćeni za svoj krvavi rad. Na dnuu su upravljačkog lanca pa koja god \'\'šuša\'\' iz firme naiđe za njih je \'\'šef\'\' i zapovijeda im često i ono što im inače nije u opisu poslova. Često su i najmanje obrazovani pa razni sindikalni i poslovodstveni manipulatori sa njima i njalakše manipuliraju. Često ih uvjere da su još sretni što rade kod njih i to za dva puta manju plaću od plaće sindikalcaa ili poslovođe, jer uvijek nađu primjer da je ngdje još gore. itd Ovdje uglavnom komentiramo mi sa najmanje SSS i VŠS, Dakle pretpostavljam da radimo i na lakšim i bolje plaćenim poslovima, da smo informatički pismeni, da si možemo priuštiti vrijeme i toplu sobu za pisanje ovih redaka i da nekada to radimo i iz ureda za vrijeme radnog vremena - dakle dok nas netko drugi plaća za nešto sasvim drugo. E vidite \'\'pravi radnici\'\' i seljaci to mogu samo sanjati i zato moja podrška i jednima i drzugima kad got se bore za život dostojan čovjeka, za kruh svagdašnji sebi i sbojoj djeci. Seljacima uopće ne zavidim da lijepim i skupim traktorima, jer puno će oni govana preko ruku prebaciti da otplate takav traktor i priključne strojeve - ili će ih vratiti banci i još ostati dužni jer oni sada ne vrijede više puno kao polovni (kao i kod automobila)

VL
SU
sudac
17:06 03.03.2010.

svi mi iznosim teret krize, samo su seljaci zasticeni a upravo su oni jedan od najvecih troskova propracuna, krizni namte je tu tako da bi se mogli financirati njihovi poticaji i subvencije a oni se jos bune

VL
OB
-obrisani-
19:45 03.03.2010.

Ukratko. Solidiram se s seljacima samo iz jednog razloga. U našoj divnoj krasnoj Hrvatskoj trebaju početi letjeti glave, jer bandu lopova nikako drugačije ukloniti iz fotelja. Dakle masovnim prosvjedima. A poticaje bih im ukinuo potpuno, a ne samo smanjio. Istoo bi trebalo ukinuti sve subvencije u bilo kojoj sferi u HR. Sve privilegije po tko zna kojoj osnovi i sl., a potom proračun smanjio na pola. Jer svaka živuća glava (ne radno sposobna) je opterećena s 27000 kn na godinu da bi se namirila lopovska banda. Kakvo čudo onda zašto sve propada i zašto je takav nikakav standard

VL
HS
H.S.S.-Seljacka Buna
01:06 04.03.2010.

Nije dobro se ikljuivati iz H.S.S-a. nego bas se trebamo svi uclaniti i izbaciti one koji nevode politiku Dr.Stjepana Radica !!! Pod hitno svi Hrvatski Seljaci se trebaju uclaniti u H.S.S. i uspostaviti kontrolu u H.S.S-a. dabi H.S.S.mogao normalno funkcioniratikcionirati po naukama i doktrini Dr.Stjepana Radica . Problem je u tome da nije se uclanio dovoljan broj Hrvatskih Seljaka u H.S.S. i potom su gospoda koja su imala cilj da upropaste H.S.S. zavladala sa H.S.S-om. i pridruzila se onima koji su pospremili Dr.Franju Tudjmana prije reda i potom pokrali sve kas je je moglo pokrasti . Kad se svi zajedno uclanimo u H.S.S. i uspostavimo vodstvo koje budemo izabrano vecinom ali pod uvjetom dase vodi politika u H.S.S-u. na onaj nacin na koji je to vodio Dr.Stjepan Radic jer bas zato jer je sa tom politikom Dr.Stjepan Radic bio u stanju pridobiti 99% Hrvatskog Puka pod geslom Vjera U Boga i Seljacka Sloga !!! Zato javas poziva da podjimo do pobjede Hrvatskog Seljaka sa podjimo zajedno u miru Bozjemu ! Vjera u Boga i Seljacka Sloga !!!

VL
BA
balrog
09:29 04.03.2010.

za seljake nemamo novaca ali zato Kosorka pregovara sa rusijom da kupi nekih par krševa aviona za 800 miliona eura da bi se udovoljilo sotonističkoj vladi U.S.A i NATO -u.Pa za koga radi naša vlada ,za hrvatski narod ili za novi svjetski poredak ?

VL
14
14words
09:36 04.03.2010.

Koliko se ja sjećam upravo je vraćanje Čobankovića na ministarsko mjesto jedanod zahtjeva seljaka prilikom prošlih prosvjeda.

VL
QW
qwe
09:48 04.03.2010.

Za 14words: Mislili su da je bilo tko bolji od Pankretića; Čobanković je samo izdanak nesposobne vlade, koju, (jer morala nemaju! ) može smijeniti samo seljačka buna. Nisam za ovakve prosvjede, ali u društvu bez morala i poštenja političara drukčije ne ide!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.