Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Škoro:

'Sekularna smo država. Politici nije mjesto u Crkvi'

Miroslav Škoro
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
12.12.2019.
u 21:15

Na pitanje kako je doživio propovijed kardinala Josipa Bozanića na misi za Franju Tuđmana i je li se u njoj prepoznao, Škoro je odgovorio da se u njoj nije prepoznao

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro izjavio je tijekom posjeta Sajmištu u Sesvetama, da će predsjednički izbori biti prvi mali referendum na kojem će hrvatski narod glasovati protiv premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. Na pitanje kako je doživio propovijed kardinala Josipa Bozanića na misi za Franju Tuđmana i je li se u njoj prepoznao, Škoro je odgovorio da se u njoj nije prepoznao.

– Mi smo sekularna država. Politika ne bi trebala biti u Crkvi, ne bi trebala biti u gospodarstvu i sudstvu. Petlja se ona svugdje, petljat će se još nekoliko dana, a onda ćemo istinom u ovoj slobodnoj državi raspetljati tu situaciju. Maknut ćemo politiku iz tih segmenata društva i dovesti se u situaciju da sposobnost bude mjerilo – kazao je Škoro.

Vezano uz dosadašnje troškove kampanje, Škoro je nemogućim ocijenio da je Mislav Kolakušić potrošio 12 kuna.

– Ja sam do sada zakupio dosta medijskog prostora, platio štandove i majice i na to potrošio oko 1,9 milijuna kuna, a donacija sam imao oko 160.000 kuna – rekao je Škoro, donosi N1.

VIDEO Sučeljavanje Ivan Anušić, Mate Mijić i Dražen Dizdar - Anušić: Škoro je trebao biti ovdje '91. Mijić: Je li i Dražen Petrović trebao?

Komentara 26

Avatar krcedolac
krcedolac
21:46 12.12.2019.

Konačno netko tko ima cojones i da kaže popu pop a bobu bob.

Avatar comandante
comandante
06:10 13.12.2019.

a jeli crkvi mjesto u vrtićima, školama, proračunu.... to ti nama reci, jeli u redu plaćati lihvarski Vatikanski ugovor nekome tko je bogatiji od tebe samog?

Avatar dzambo
dzambo
22:23 12.12.2019.

To je jedina ''firma'' koja nece propasti il bankotirati il ostat bez para....a uvijek ce imati ''radnika''....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije