Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mora vratiti novac

Šefu SBplus portala Jerku Zovaku tri godine: Šokiran sam!

'03.06.2013., Slavonski Brod - Presuda vlasniku SB Plus portala Jerku Zovaku i njegovom, njegovu sinu Domagoju, te procelnici gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ankici Majetic za financijske mal
'Ivica Galovic/PIXSELL'
03.06.2013.
u 19:29

Vi niste vlasnik Slavonije DI. Zahvatili ste imovinu pravne osobe, a za to niste imali ovlasti, kazala je sutkinja Jadranka Đaković

Šokiran sam i konsterniran ovakvom presudom – kratko je kazao vlasnik SBplus portala Jerko Zovak, koji je u ponedjeljak na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od tri i pol godine zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju. Sudsko vijeće prihvatilo je navode optužnice da si je Zovak od kolovoza 2002. do veljače 2005. kao direktor Slavonije DI nezakonitom isplatom novca za plaće, neobavljene pravne usluge i zajmove pribavio nepripadajuću korist i time oštetio tvrtku za 1,888.879,64 kune.

– Vi niste vlasnik Slavonije DI. Zahvatili ste imovinu pravne osobe, a za to niste imali ovlasti jer niste tražili odobrenje skupštine – kazala je sutkinja Jadranka Đaković u svom obraćanju optuženom. Ona je dodala da je Zovak oštećenom trgovačkom društvu dužan nadoknaditi štetu počinjenu kaznenim djelom, s pripadajućom zateznom kamatom. Sin Domagoj i pročelnica gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ankica Majetić oslobođeni su optužbe. Domagoja Zovaka teretilo se da je kao predsjednik NO-a tvrtke potpisao ugovor o menadžmentu, koji je potom Majetić sastavila i potpisala te joj je temeljem toga utvrđena plaća od 13.000 kuna.

>>Prodanović: Sudi se žrtvama umjesto egzekutoru

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije