Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINIŠA JEMBRIH

Šef zagrebačkih vatrogasaca otkrio zašto su Šveđani svima uzor i što je problem u Grčkoj

06.08.2018.
u 14:09

Jembrih objašnjava kako oni u iznimnim slučajevima daju dozvole za puteve evakuacije i vatrogasne pristupe.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, Siniša Jembrih, prokomentirao je za Večernji TV stanje u hrvatskom vatrogastvu ali i događaje iz Grčke i Švedske.

Na pitanje je li mogla biti bolja reakcija u Grčkoj gdje su u požarima stradali deseci građana Jembrih je odgovorio: 'Teško je reći, mi informacije dobivamo iz medija'.

Dodao je kako je Grčka poznata po tome da sustav slabije funkcionira i da ima određenih političkih problema između vatrogasaca. Naveo je i dugotrajnu gospodarsku krizu zbog koje nema dovoljnog broja vatrogasaca.

Slični problemi su i u Hrvatskoj. Zakrčeni evakuacijski putevi i divlja gradnja. Mogu li vatrogasci utjecati na to koje se građevine legaliziraju da ti putevi ostanu prohodni?

Jembrih objašnjava kako oni u iznimnim slučajevima daju dozvole za puteve evakuacije i vatrogasne pristupe.

- Ali u pravilu ne sudjelujemo u davanju dozvola - rekao je Jembrih i dodao da sve vezano uz preventivu zaštite od požara spada pod MUP i jednim manjim djelom pod lokalnu samoupravu.

Rascjepkan sustav u Hrvatskoj

Rekao je kako dolazi do problema kada je u pitanju gašenje požara na otvorenom jer je za to zadužena Republika Hrvatska. 

- Tu dolazi do određenih problema u komunikaciji i koordinaciji - rekao je Jembrih.

Govoreći o požarima u Švedskoj rekao je kako su oni broj 1 u svijetu vatrogastva te da im vjeruje sve što rade prilikom gašenja požara.

Što je rekao o prošlogodišnjem požaru kod Splita i reorganizaciji vatrogasnog sustava pogledajte u videu.

Ključne riječi

Komentara 9

DH
dalibor.hren
17:08 06.08.2018.

Uzor svima su Eskimi u igluima!

Avatar gordi
gordi
17:24 06.08.2018.

kao vatrogasac kazem da se Slavica ostavi vise...krivi su zapovjednici lokalnih DVDa koji su pustili mladje od 18 godina na intervenciju a nitko od njih nije bio obucen za helikopterski desaant....drugo ostavite se teorije zavjere o curenju goriva i strani eksperti su ustanovili da se radilo o eruptivnom pozaru ...najbolji su ovi koji nikad nisu bili na pozarima ili poplavama ali na komentarima su vrhunski strucnjaci koji moze doseci i 30 metara u sekundi uz vruc zrak koji se udise....pijetet mojim kolegama ali nisu li roditelji dobili dovoljno novaca???

SM
san.martino
16:27 06.08.2018.

Je li mogla bolja reakcija na Kornatima!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije