Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALPSKI HRVAT Šef SSN-a, koji nam blokira put u NATO, srami se podrijetla

Šef SSN-a: Tata, djed i baka Hrvati, a tvrdi da je čisti Slovenac

22.02.2009.
u 19:09

Hrvatima put u NATO blokira – Hrvat! Najnovije je to u nizu otkrića, nakon što je politički beznačajna slovenska stranka SSN pokrenula inicijativu za raspisivanje referenduma o ulasku Hrvatske u NATO.

Boje se svoje sjene
Slovenski mediji, naime, danas su prenosili vijest o anonimnom pismu u kojem se tvrdi da je 27-godišnji pravnik Lovro Škrinjarič, v.d. predsjednika SSN-a. “sin Hrvata i Srpkinje, pa k.... je SSN stranka slovenskog naroda”.

Robijaš nam blokira put u NATO

– Oni koji pišu ta pisma nek’ se suoče sa mnom, pa da vidimo tko je veći Slovenac! – pozvao je Škrinjarič danas anonimce na domoljubni dvoboj. Taj odvjetnički pripravnik ponosno tvrdi da je Slovenac, ali priznaje da mu je otac rođen u Zagrebu te da su mu baka i djed s očeve strane Hrvati.

– Rođen sam u Sloveniji, moj otac od svoje 25. živi u Sloveniji, a tu mi je rođena i majka – detaljno nas je izvijestio.

Poručio je da su oni koji tvrde da on nije Slovenac nacionalisti, šovinisti, “strahopevci”, da se boje svoje sjene...

– U našoj stranci ima i Hrvata i Srba, otvoreni smo prema svima. Raspisivanje referenduma tražimo jer želimo urediti odnose Hrvatske i Slovenije, a ne ih dodatno zategnuti – tvrdi Lovro Škrinjarič.

Njegova će stranka, koja nema nijednog vijećnika čak ni u općinskom vijeću, a kamoli u slovenskom parlamentu, 40.000 potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma prikupljati do 26. ožujka.

Odstupio zbog tlaka
Nažalost, danas nam nije mogao reći koliko je potpisa dosad prikupljeno jer će točne podatke dobiti danas. Mlađahni je Škrinjarič stranku preuzeo nakon što je s predsjedničkog mjesta odstupio Zdenko Vinkov, u komunizmu proganjan kao slovenski nacionalist navodno zbog zdravstvenih problema, točnije povišenoga krvnog tlaka.

Inače, Lovro Škrinjarič je i predsjednik domoljubnog društva Hervardi, čije članove u deželi nazivaju slovenskim hitlerovcima, a većina članova tog društva je učlanjena i u Stranku slovenskog naroda.

O kakvoj je ekipi u SSN-u riječ, dovoljno govori podatak da je Andrej Šiško, član te stranke, uzeo slobodne dane u zatvoru Rogozi kako bi mogao pregovarati sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom o referendumu. Premijer ih ipak nije uspio uvjeriti da odustanu od svoga nauma...


Da je iz moje loze, bio bi pravi!

Prezime Škrinjarić u Hrvatskoj je iznimno često. Među zagrebačkim Škrinjarićima odlučili smo provjeriti je li im možda čelnik SSN-a nešto u bližem ili daljem rodu. – Nažalost nije! Moja loza Škrinjarića je s Opatovine, a Škrinjarića imate i u Virovitici – uputio nas je gospodin Boris Škrinjarić. Njegov prezimenjak Božidar također negira rodbinsku povezanost s pravnikom Lovrom.
– Mi Škrinjarići smo vam tolerantni, domoljubi. Da je iz moje loze, bio bi pravi – objasnio je gospodin Božidar. I da mu je slovenski Škrinjarič rod, to mu, bez obzira na trenutačnu političku situaciju, ne bi uopće smetalo. Gospođa Ana Škrinjarić, koja pomno prati odnose RH sa Slovenijom, pak, kaže da s tim Škrinjaričem “nasreću ili nažalost nema ama baš nikakve veze”.
– I da mi je Stipe Mesić rod, sad mi je prekasno – našalila se ona. Dodaje da bi Lovro Škrinjarič po imenu i prezimenu ipak prije bio Hrvat nego Slovenac...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije