Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE JAVLJA SE

Šef Interpola otišao u Kinu i nestao, pokrenuta istraga

Meng Hongwei
Foto: Press Association/PIXSELL
Autori: Hina, Vecernji list
05.10.2018.
u 13:09

Da je Hogwei nestao policija je saznala od njegove supruge

Meng Hongwei, šef Interpola, otputovao je krajem rujna u Kinu i od tada se gubi svaki kontakt s njim.

Francuska policija pokrenula je zbog toga istragu, javlja Reuters.

Da je Hongwei nestao policija je saznala od njegove supruge. Ona je kontaktirala policiju u Lyonu te ih obavijestila da joj se nije javljao otkako je otputovao u Kinu 29. rujna, rekli su policijski izvori.

Imenovan je čelnikom Interpola 2016. Skupine za ljudska prava u to su vrijeme izrazile zabrinutost da bi Peking mogao pokušati iskoristiti Mengovu poziciju u tom tijelu za progon disidenata u inozemstvu.

Peking je godinama pokušavao dobiti pomoć drugih zemalja za uhićenje i deportaciju kineskih građana koje Kina optužuje za kaznena djela, uključujući korupciju i terorizam.

Ključne riječi

Komentara 2

I1
ing-12345
17:53 05.10.2018.

Pa što se čudite ovom nestanku Kina je komunistčka diktatura koja ubija ljude koji se ne slažu sa tom diktaturom. Samo EU liberalni fašisti (Juncker, Merkel, Macron, Plenković itd) podržavaju tu diktaturu ekonomski i politički

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije