Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALMACIJA ODSJEČENA

Šef HGSS-a otkrio što napraviti ako zapnete u snijegu: 'Nikako ne izlazite iz auta'

Foto: HGSS
1/5
26.02.2023.
u 23:11

Ne možeš puno ako ne možeš niti naprijed niti nazad. Najbolje je ostat u upaljenom autu ili ga povremeno paliti, kaže Josip Brozičević

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja angažirani su u pomoći putnicima koji su zapeli na prometnicama zbog velike količine snijega. Na terenu su 22 spašavatelja HGSS-a iz stanica Zadar, Šibenik i Split.

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Josip Brozičević za 24 sata je otkrio kako se ponašati i što napraviti kad automobilom zapnemo u snijegu. Savjetovao je da je najbolje ostati u automobili i nikako ne izlaziti iz vozila. 

- Ne možeš puno ako ne možeš niti naprijed niti nazad. Najbolje je ostat u upaljenom autu ili ga povremeno paliti. Nikako izlaziti iz auta, a u slučaju hitne intervecije onda treba zvati 112 i poslati lokaciju na kojoj se nalaze - rekao je Brozičević. 

- HGSS stanica Zadar je od jutros na terenu na dionici Obrovac-Gračac, a sad prema Kninu. Pomogli su ljudima koji su zapeli u snijegu i hitno ih transportirali. Stanica Split se uključila i ide prema Kninu u ispomoć, a spremni su i Makarska, Šibenik, Ogulin i Karlovac - rekao je Brozičević koji je u Gospiću gdje je napadalo metar snijega.

VIDEO Za sav promet zbog olujnog nevremena i snijega zatvorena je autocesta Rijeka-Zagreb A6 od naplatnih kućica na Kikovici u pravcu Delnica

 

Zbog olujne bure i snijega i za sutra je izdano upozorenje za veći dio Hrvatske. Snijeg će padati u većem dijelu Hrvatske, a na Jadranu se očekuje jaka bura.  Prema prognozi DHMZ-a, u unutrašnjosti će biti pretežno oblačno, mjestimice susnježica i snijeg, osobito u prvom dijelu dana, ponajviše u gorju. Na Jadranu promjenjivo oblačno uz mjestimičnu kišu ili pljuskove, uglavnom u Dalmaciji. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu jaka i olujna bura, na krajnjem jugu umjereno do jako jugo. Minimalna temperatura zraka između -4 i 0, a na Jadranu 3 i 9 °C. Najviša dnevna od -1 do 4, na Jadranu od 6 na sjeveru do 13 °C na jugu.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
07:32 27.02.2023.

Uputstvo je u rangu samoubojstva

Avatar NasaPosla
NasaPosla
02:29 27.02.2023.

Večernji,brišite uputu budale,koja kaže da se nipošto ne izlazi iz auta.Ako je mećava i ako motor na fosilna goriva radi,što je uobičajeno,gotovo je sigurno,da će zbog zapuha vjetra,snijeg zatvoriti sve oko automobila.CO2 iz ispušnog sistema će ući u vozilo i pobiti sve putnike u automobilu.Vozač mora izaći iz automobila,svakih 15-ak minuta,ovisno o intenzitetu mećave i očistiti prostor oko i ispod automobila,kako bi CO2 nesmetano odlazio u atmosferu.Večernji molim vas,hitno izbrišite članak!!!

Avatar javorko
javorko
07:52 27.02.2023.

i takva osoba s takvom razinom inteligencije je sef HSGS? Ej ljudi koji vam pa sce poglupavili!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije