Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAGAO TIJEKOM BREXIT KAMPANJE?

Šef francuske diplomacije optužio britanskog kolegu Borisa Johnsona da je lagao

Boris Johnson
Foto: Lauren Hurley/Press Association/PIXSELL
1/4
14.07.2016.
u 13:52

'U kampanji je puno lagao Britancima, sad više nema uzmicanja.'

Francuski ministar vanjskih poslova Jean-Marc Ayrault optužio je u četvrtak novog britanskog kolegu Borisa Johnsona da je "puno lagao" tijekom kampanje za Brexit te naglasio da mu treba "jasan, vjerodostojan i povjerljiv" partner.

"Nisam uopće zabrinut zbog Borisa Johnsona, ali znate kakav je njegov stil, njegova metoda", izjavio je Ayrault na radiju Europe 1.

"U kampanji je puno lagao Britancima, sad više nema uzmicanja. Uzmicanja u zaštiti svoje zemlje ali ni uzmicanja od jasnog odnosa s Europom", dodao je on.

Odluka nove britanske premijerke Therese May da dodjeli ministarstvo vanjskih poslova Borisu Johnsonu, koji je vodio kampanju za Brexit, po šefu francuske diplomacije "ukazuje na britansku političku krizu proisteklu iz britanskog glasovanja".

"Sad se ne može na tome ostati", nastavio je on. "Treba osigurati najbolje moguće uvjete da izlazak V. Britanije iz EU protekne u dobrim okolnostima ali ne na štetu europskog projekta."

A za to mi je "potreban partner s kojim se može pregovarati, koji je jasan, vjerodostojan i povjerljiv", izjavio je ministar.

>> Povratak Borisa Johnsona: Karijera puna gafova i uvreda

Komentara 3

Avatar @promatrač
@promatrač
15:35 14.07.2016.

Britancima ne odgovara jaka Europa tako da će sve poduzeti da je politički razore. Nadam se da će u tome naumu imati puno uspjeha.

MG
milerazbojnik@gmail.com
13:15 17.07.2016.

KAD VEĆ GOVORIMO O LAŽIMA PA LAGALI SU I EUROPOLITIĆARI NAROD UNIJE O RAJU I MLIJEKU A SVE SE SVELO NA TO DA JE POL EUNIJE BEZ POSLA I JOŠ SIROMAŠNIJE NEGO LI PRIJE ZA KOG ZNA SE KO IMA TOTALITARNI MONOPOL I DRŽI JU NA OKUPU RADI SVOJE DOBITI JER NJENIM RASPADOM UPRAVO ONI NAJVIŠE GUBE U UNIJI I MONOPOLI I ONDA ŠRO LI SE ĆUDIT NO BRITANCI ĆE IOVAKO BIT NAJJAĆI U SVEMU OD MONITARNE OPOLITIKE I SLIĆNOG KOLIKO GOD SE UNIJA TRUDILA DA IM ZAGORĆA ŽIVOT JER IMAJU NAJJAĆU VALUTU I POLITIKU POLITIKU BRIGE ZA SVOJ NAROD ŠTO UNIJA NEMA NEGO SAMO GLUMATA A TRGOVAT ĆE S NJIMA SVAK KO HOĆE ZARADIT I IMAT DOBIT .LAŽU NAROD SAMO PITANJE JE DOKLE ĆE MOĆ I KAD ĆE I OSTALI SVATIT DA JE SVE PREVARA I DA JE BOLJE BIT SAM NEGO LI U UNIJI KOJA NIJE TO ŠTO SE PRIKAZUJE DOK JEDNI ŽIVE U IZOBILJU I OBJESTI DRUGI SU NA PROSJAĆKOM ŠTAPU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije