Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezapamćen zločin

Sedam godina od krvavog pira u Srbiji: Pomahnitali muškarac ubio snahu i još petero ljudi

policija srbija
Ivica Galoić/Pixsell/Ilustracija
17.05.2022.
u 10:55

Krvavi pir započeo je u selu Orom, gdje je ubio roditelje svoje supruge, a potom otišao u Martonoš i u kući Bajtaija zapucao na ostale.

Rade Šefer iz Sente je prije točno sedam godina, 17. svibnja 2015. godine, dan nakon vjenčanja sina Vlastimira, ubio šestoro ljudi u Martonošu u Srbiji. Na spisku žrtava Šefera našli su se bivša supruga Roža, njezini roditelji Jena i Gizela Traćik, snaha Natalija Bajtai i njezini roditelji Sandor i Karolina.

Krvavi pir započeo je u selu Orom, gdje je ubio roditelje svoje supruge, a potom otišao u Martonoš i u kući Bajtaija zapucao na ostale. Smrt je za dlaku izbjegao njegov sin Vlastimir, pošto mu je nestalo metaka, a ubojici je presudio Emanuel Danjon, nakon što mu je Šefer ranio suprugu. Šefera je ubio udarcem stolca u glavu, a nisu mu sudili jer je ubojstvo počinio u nužnoj obrani, piše Kurir.

Gergelj Horvat, predsjednik Vijeća mjesne zajednice Martonoš, je podsjetio na tragediju u njihovom mjestu. Kako je objasnio, Vlastimir Šefer i njegov brat su nakon masakra napustili ovo područje, a u selu i dalje živi Žolta Bajtai, kojeg je Rade Šefer tog kobnog dana ostavio bez roditelja i sestre.

- Kažu da vrijeme liječi sve, ali Žolti je sigurno najteže. Nakon studija na Višoj tehničkoj školi u Subotici zaposlio se u tom gradu. U međuvremenu je našao srodnu dušu, ne mogu potvrditi jesu li se vjenčali, ali žive zajedno. Žoltu slabije vidim jer radi u Subotici. Povukao se u sebe, a zbog strašne sudbine koja ga je zadesila moram reći da mi je zaista drago što ima nekoga pored sebe - kaže.

Kako kaže, Martonoš se i danas sjeća tog krvavog 17. svibnja. - Najblaže rečeno, bilo je strašno. Mještani su bili šokirani i uplašeni kada se proširila vijest o pokolju u Oromu i našem selu - kaže.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije