Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STEČAJ

SDP-ovac se pita: Zašto Vlada šuti na sadašnju situaciju gašenja Aluminija Mostar?

Franko Vidović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
11.07.2019.
u 22:49

Zastupnik Vidović podsjetio je kako je došlo do toga da mostarski Aluminij dijelom pripadne i hrvatskoj državi i to kada su dionice bile vrijednije od nominalne vrijednosti

Saborski zastupnik SDP-a Franko Vidović prokomentirao je situaciju s tvrtkom Aluminij Mostar koja je ovaj tjedan otišla u stečaj. Osim toga, zapitao se zašto vladajući ništa ne čine po tome pitanju i postavio je analogiju s budućnošću Luke Ploče.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Neposredno prije privatizacije TLMa Šibenik 2007. ministarstvo financija Vlade RH je izuzelo 12% dionica Aluminija Mostar koje su bile u portfelju TLMa. Predmetne dionice nisu nikad, nikad izlistane na burzi, a činile su sa tzv. malim dionicarima većinski paket koji je omogućavao da presudna u odlukama bude riječ hrvatske strane. Također, u momentu kad su predane Vladi RH su bile daleko vrijednije od nominalne vrijednosti. Načelno je postupak izuzimanja dionica iz portfelja TLMa proveden na način da je Vlada podmirila dug TLMa prema HEPu, a zauzvrat uzela dionice koje znače prevagu u odlučivanju u Aluminiju Mostar. Osim toga Luka Ploče u dobrom dijelu ovisi o poslovanju Aluminija Mostar. Nagradno pitanje je: zašto Vlada RH šuti na sadašnju situaciju gašenja Aluminija Mostar i zar je nije briga što će se dogoditi sa Lukom Ploče? - napisao je Vidović na društvenoj mreži.

Komentara 3

DU
Deleted user
09:29 12.07.2019.

Kakve veze ima hrvatska vlada sa privatnom tvornicom u drugoj zemlji???

PO
portugisac
09:15 12.07.2019.

Sanader je spašavao i sređivao jeftiniju struju pa vidimo kako je završio.

IB
iva.begovic
07:47 12.07.2019.

Nije nagradno pitanje zašto većinski vlasnik šuti nego zašto je vlasništvom loše upravljao? Ako imamo Ministarstvo državne imovine onda bi ministra Marića i ministra gospodarstva Horvata trbalo pitati kako je i zašto propao Aluminij Mostar. No, Marić se bavi nekretninama (to mu je hobi i tu je razvio zavidne vještine), a Međimurac Horvat bavi se uvjeravanjem samoga sebe da nije u kleptokratskoj stranci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije