Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

SDP-ovac se pita: Zašto Vlada šuti na sadašnju situaciju gašenja Aluminija Mostar?

Zastupnik Vidović podsjetio je kako je došlo do toga da mostarski Aluminij dijelom pripadne i hrvatskoj državi i to kada su dionice bile vrijednije od nominalne vrijednosti
11. srpnja 2019. u 22:49 3 komentara 625 prikaza
Franko Vidović
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Saborski zastupnik SDP-a Franko Vidović prokomentirao je situaciju s tvrtkom Aluminij Mostar koja je ovaj tjedan otišla u stečaj. Osim toga, zapitao se zašto vladajući ništa ne čine po tome pitanju i postavio je analogiju s budućnošću Luke Ploče.

Aluminij Agonija cijele Hercegovine Ugašen gigant Aluminij, 900 radnika na ulici: Ovo je najgori trenutak od rata

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Neposredno prije privatizacije TLMa Šibenik 2007. ministarstvo financija Vlade RH je izuzelo 12% dionica Aluminija Mostar koje su bile u portfelju TLMa. Predmetne dionice nisu nikad, nikad izlistane na burzi, a činile su sa tzv. malim dionicarima većinski paket koji je omogućavao da presudna u odlukama bude riječ hrvatske strane. Također, u momentu kad su predane Vladi RH su bile daleko vrijednije od nominalne vrijednosti. Načelno je postupak izuzimanja dionica iz portfelja TLMa proveden na način da je Vlada podmirila dug TLMa prema HEPu, a zauzvrat uzela dionice koje znače prevagu u odlučivanju u Aluminiju Mostar. Osim toga Luka Ploče u dobrom dijelu ovisi o poslovanju Aluminija Mostar. Nagradno pitanje je: zašto Vlada RH šuti na sadašnju situaciju gašenja Aluminija Mostar i zar je nije briga što će se dogoditi sa Lukom Ploče? - napisao je Vidović na društvenoj mreži.

THEMENBILD, Flugverkehr
Držala ih u drvenoj kutiji
Ženu zaustavili u zračnoj luci, nisu mogli vjerovati što je nosila u prtljazi
Suvremene laserske metode ispravljanja dioptrije u Opto Centru
  • Vlaskoulicanec:

    Kakve veze ima hrvatska vlada sa privatnom tvornicom u drugoj zemlji???

  • portugisac:

    Sanader je spašavao i sređivao jeftiniju struju pa vidimo kako je završio.

  • iva.begovic:

    Nije nagradno pitanje zašto većinski vlasnik šuti nego zašto je vlasništvom loše upravljao? Ako imamo Ministarstvo državne imovine onda bi ministra Marića i ministra gospodarstva Horvata trbalo pitati kako je i zašto propao Aluminij Mostar. No, Marić se bavi nekretninama ... prikaži još! (to mu je hobi i tu je razvio zavidne vještine), a Međimurac Horvat bavi se uvjeravanjem samoga sebe da nije u kleptokratskoj stranci.