Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor
Povratak na članak

SDP-ov prijedlog za povećanjem plaća nije dobio podršku vladajućih

Pola od 1,6 milijuna zaposlenih u Hrvatskoj ima neto plaću manju od 5400 kuna, što je gotovo 1000 kuna manje od prosječne plaće u Republici Hrvatskoj, veliki broj zaposlenih radi i ne prima plaću, a 200 tisuća zaposlenih ima primanja manja od 3000 kuna, naveo je Bernardić

Komentari 19

DU
Deleted user
09:59 08.05.2019.

Koja demagogija!!!!

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:31 08.05.2019.

tih 2,4 mlrd kuna manje o kasama gradova i općina bi daleko više građani osjetili nego to bernardićevo povećanje plaća. što nije svoje stranačke drugove upitao, kad su bili na vlasti i vedrili i oblačili kako su htjeli, zašto nisu oni onda digli minimalac na 5.000 kuna? zašto su oni donijeli zakon, tj. pripremu propisa za umirovljenje od 67-e... aha, onda nije bilo vrijeme.... a sad je? pa i hdz je u oporbi tražio neke zbilja lijepe stvari, a sad kad je na vlasti izbjegava te teme, jer 'nisu se stvorili uvjeti'... pa kad će se stvoriti uvjeti za veće mirovine i plaće? s vremenom, naravno. dignuti minimalac najednom toliko bi značilo ipak otkaze lijepom dijelu radnika i propast jednog dijela obrtnika. ono što ne možete naplatiti ne možete ni prihodovati. dizanje plaća u građevinskom sektoru koje je zamjetno, se osjeća u javnim nabavama gradova i općina. pogledajte rebalanse koje sad rade, stavke se dižu i do 50%, negdje 100%, za istu količinu radova. ako želim oda radnik ima plaću od 7.500 kuna neto, onda i tu uslugu, taj njegov rad, treba platiti. znači, nema više polaganja pločica u kupaoni po 30 kuna kvadrat.... zašto piva u irskoj, u pubu, košta 4-5 eura, a kod nas 2.... za kavu dati 2,5 eura... a otkud mislite da oni imaju veće plaće? da njih gazde ne gule kao naši nas?! sve je isto, samo su odnosi drugačiji, živite isto vani, samo što niste doma. i fali vam dom i radi toga su vam krivi svi, samo ne vi. tako da ne treba bernardiću podilaziti, njega ruše nakon eu izbora.

VL
DU
Deleted user
10:50 08.05.2019.

Pa bili ste na VLASTI do prije par mjeseci i to 4 godine i šta sta ste radili - ništa - 0 - samo uvodili nove poreze , i zaduživali zemlju - a sad pametujete i kritizirate šta treba -- prejadno - jadniče Bero - to je još jedan dokaz da ste najobičnije neznalice i prodavači magle i da nemate pojma ni o čemu !!!

VL
DU
Deleted user
05:55 08.05.2019.

Šta znači povećati plaće za par stotina kuna? Ništa. To je čista demagogija. Dok minimalna plaća ne bude bar 5000 kn nema sreće, a to se može postići samo većom produktivnošću i povećanjem unutrašnje potražnje domaćih proizvoda i većim izvozom.m. Dok god imamo veću unutrašnju potražnju za stranim proizvodima nego za domaćima nema nam serće.

VL
DU
Deleted user
08:47 08.05.2019.

Jesenti milu bigulicu, SDP-ov prijedlog je moderan, progresivan, liberalan, tolerantan, empatičan i inkluzivam (čak i "antifašističan"), ali nikako da prođe u Saboru jer u Hrvatskoj ima nemali broj nepopravljivo zatucanih i ognjištarski zadrtih likova koji tvrde da im je napokonn došlo iz gu*ice u glavu te su progledali i zaključili da nije moguće na sve vijeke vijekova prelijevati iz praznoga u šuplje, nego da bi, zamisli čuda, poduzeća trebala zarađivati puno više novca nego sada te da bi se "isti" tek tada u većoj količini mogao raspodjeljivati za plaće. Pa to je najgori i najzaostaliji kapitalistički koncept s kojim se SDP kao stranka koja (navodno, tobože, kao) grčevito štiti radničkje interese ne može složiti te ga odbacije s gnušanjem. Po tome se vidi da je Bernardić Dado zvani Bero odlučno na strani tzv. malih ljudi. Što bismo mi kukakvni bijednici i siroti jadnici bez njega!

VL
DU
Deleted user
11:51 09.05.2019.

U raspravi je istaknuo kako je "'nazovi-zalaganje' izvjestitelja Davora Bernardića postalo već degutantno i perverzno, neiskreno i licemjerno i da se njemu živo fućka za plaće, mirovine i standard hrvatskih građana jer je on sebe namirio kao čovjek koji ima 39 godina života, niti jednog dana radnog staža izvan saborskih klupa, da je sa 37 godina života ostvario pravo na mirovinu koju kad bi sad aktivirao ne bi bila manja od 7.500 kn te da su i ostali izvjestitelji (Arsen Bauk i Gordan Maras) istih referenci te da građani to trebaju znati da bi ih na slijedećim izbora odavde izbacili kako više ne bi zagađivali saborski prostor".

VL
DA
darwil
07:01 08.05.2019.

HDZ uvodi novu kategoriju "Rad za slobodne dane " Radiš tri dana u tjednu ostalo si slobodan, naravno bez plače.

VL
MM
Marko_Maras
02:50 08.05.2019.

Koliko god je Bernardić inače blesav, ovaj je prijedlog dobar. HDZ prigovara da bi jedinice lokalne samouprave ostale bez 2,4 milijarde kuna. Pa izvrsno! Svi se ionako slažemo da treba srezati lokalnu administraciju. Tako bi bili prisiljeni to i učiniti.

VL
SA
samobalic
05:58 08.05.2019.

A HDZ zeli da zadrzi mlade i ostale radnike da ne bjeze na zapad,eto sinoc su se dokazali,ne zele dignuti plcu radnicima,s time dokazuju koliki su dorasli ovoj kaoticnoj situaciji,izgleda dace SDP pokupiti izbore ovaj put,jer samo pogledajte onog Bacica,i odmah vas nesto tjera na bjezaniju.

VL
DU
Deleted user
06:19 08.05.2019.

Intelektualni i moralni giganti HDZ-a poput Bačića opet su pokazali svoje pravo lice. Žele korist za sebe i svoje na račun onih koji pridonose. Proračunski ovisnici, mahom hadezeovi načelnici, moraju od nečega živjeti. Na račun onih koji uistinu pridonose. HDZ, gadiš mi se.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.