Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

SDP oštro po HDZ-u: Bolje da je Tolušić školama poslao wc papir

SDP se okomio na županijsku Kroniku, smatraju da hvali HDZ, a ne županiju
21. siječnja 2014. u 16:21 2 komentara 1059 prikaza
Virovitica,SDP,Kronika
Foto: Marija Lovrenc/VLM
Pogledajte galeriju 1/2

Županijski ogranak SDP-a oštro je reagirao na izdavanje Kronike Virovitičko-podravske županije, informativnog biltena čiji je prvi broj županijska vlast ovih dana odaslala u 30.000 primjeraka građanima na kućne adrese. SDP županijskoj vlasti zamjera samohvalu na četrdesetak stranica u boji, a Kronika čistom propagandom, smatraju, veliča isključivo rad HDZ-a.

- Ovo nije kronika, ovo je čista propaganda za HDZ. Sve nas začuđuje što župan Tomislav Tolušić zajedno sa svojim ne prenahvaljenim saborskim zastupnikom Josipom Đakićem i čitavom ekipom ima na raspolaganju čitavi Informativni centar Virovitica i sve važne medije na županiji koje imaju pod svojom kontrolom i sada im treba da tiskaju još jedan list kojemu je izdavač Županija, a u kojem će građanima valjda reći sve ono što drugdje nisu imali priliku – poručuje Tomislav Žagar (SDP), predsjednik županijskog ogranka stranke i SDP-ov saborski zastupnik. Nepotrebno, pa i protuzakonito, smatra SDP, troši se novac iz proračuna za HDZ-ovu samohvalu.

– Bolje da je župan poslao 30.000 rola wc papira u škole ili sapun, djeca toga nemaju u školama, bilo bi svima korisnije. A ako gospoda Tolušić i Đakić žele biti urednici, neka iz svog džepa izvade novac i osnuju redakciju pa neka tiskaju novine i u njima pišu što ih je volja, a ne da troše novac poreznih obveznika - kategorično kaže Žagar.

Tajnik i županijski vijećnik SDP-a Dražen Posavac ističe kako županijska Skupština nije bila obaviještena o tome da će županija izdavati bilo kakvu tiskovinu. SDP je najavio da će tražiti točan iznos izdavanja Kronike, za koji Županija tvrdi da ih stoji samo jednu kunu po komadu, uključujući i dostavu na kućnu adresu, te, pokaže li se utemeljenim, podnijeti i kaznenu prijavu protiv župana T. Tolušića zbog ''zloupotrebe ovlasti“ i obmanjivanja javnosti, stav je županijskog SDP-a.

>>Prpić: Zbog Tolušićeve bahatosti građani plaćaju 200.000 kuna više

Božićna zabava
SAVRŠEN BOŽIĆNI PARTY ZAČINJEN KREATIVNIM JELIMA
Božićna zabava za pamćenje ili noćna mora? Organizacija božićnog partija ne mora predstavljati dodatni stres
  • Avatar tajar
    tajar:

    A što je Vlada (u kojoj je i SDP) nakon pola mandata učinila nego obznanila svoje "uspjehe"!

  • _Slavonac_:

    Gospodine Žagar, vas crvenih nesposoba nema nigdje, hvatate se za što? Pa unutra su sve stvari koji županija i ima zahvaljujući upravo zastupniku Đakiću i županu Tolušiću, naravno uz pomoć svih drugih gradonačelnika i načelnika koji se za razliku od ... prikaži još! vas bore za naš kraj! Na kraju krajeva, vama je narod na izborima rekao što misli o vama i vašem radu u našoj županiji- bolje rečeno neradu!