Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK U SDP-U

Klemm: Milanović možda ima nabrijaniji stav, mislimo da ipak trebamo sjesti za stol sa Srbijom

josip klemm
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/6
23.08.2016.
u 13:32

Milanović je već prošlog tjedna održao sastanak s Đurom Dečakom, predsjednikom Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata "Dr. Franjo Tuđman".

U sjedištu SDP-a održao se sastanak Zorana Milanovića i predstavnika Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije.

- Danas smo pozvani na sastanak od strane SDP-a, bio je u svezi poglavlja 23 i 24 i odnosa sa Srbijom - kazao je Dražimir Jukić i dodao da su željeli Zorana Milanovića i SDP naučiti demokraciji.

Josip Klemm se nadovezao na Jukića i kazao kako su branitelji "ovakve sastanke napravili i s predsjednicom, kao i s Andrejem Plenkovićem".

Rekao je i kako ne žele da se političari služe "hušačkim jezikom".

- Pozivamo javnost da se smire tenzije, da uspostavi odnose s Republikom Srbijom i da se omogući mogućnost radnih sastanaka. Ovako nigdje nećemo doći. Nakon izbora se nitko ne brine o nama. To smo rekli i Milanoviću. Mi smo protiv zatvaranja granica, jer to neće nigdje dovesti. Mi se zalažemo za dijalog i mislimo da smo na dobrome pravcu, bez obzira što nismo naišli na razumijevanje. Milanović možda ima nabrijaniji stav, mislimo da ipak trebamo sjesti za stol, u cilju pronalaska naših nestalih, ali i zbog dobrosusjedskih odnosa - izjavio je Klemm, javlja N1 televizija.

Na novinarsko pitanje je li braniteljima Franko Vidović prihvatljiv kandidat za ministra branitelja, Jukić je kazao da se oni u odlučivanje o ministru ne žele miješati. "To će odlučiti opcija koja pobijedi", kazao je Jukić. 

- Mi smo spremni na dijalog sa svima, koji žele dobro ovoj zemlji i u gospodarskom smislu, ali i u rješavanju problema hrvatskih branitelja - izjavio je Jukić.

Kazao je i kako su s Milanovićem razgovarali kako Srbiju nagovoriti da ne osuđuje hrvatske branitelje.

Milanović je već prošlog tjedna održao sastanak s Đurom Dečakom, predsjednikom Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata "Dr. Franjo Tuđman". Na tom je sastanku glavna tema bio Zakon o univerzalnoj jurisdikciji

Dečak je tada kazao kako su oni svima poslali poziv za razgovor te da se Milanović prvi odazvao na taj poziv. 

>> Milanović o zakonu univerzalnoj jurisdikciji: 'Srbija taj zakon jednostavno mora zaključati, mi se ne kanimo iskaljivati'

Komentara 45

Avatar annex
annex
13:50 23.08.2016.

Klemm bi sada razgovarao sa Srbijom radi dobrosusjedskih odnosa. Interesantno kako se čovjeku mijenjaju stavovi kada mu biznis pređe preko granice. Prvo lova, pa domovina!

BE
beitsche
13:44 23.08.2016.

Svi se prodajete I igrate necijim strpljenjem. ..nece to tako u nedogled. ...na izborima vas treba pocistiti. ..

DE
derin
13:43 23.08.2016.

Idite čovjeku kojem je trebalo 500 dana da vas primi, koji poslao na vas specijalce i otišao u Istru na večeru. Koji nije dozvolio ni da vam se vods donese u Crkvu, i koji sad vice na Srbiju, a prije dvije godine pustio ih dalje bez problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije