Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEŠTO DRUGAČIJE

Šareno i zabavno: Evo što sve možete napraviti ovog Uskrsa!

Pisanice od tijesta
Foto: Pinterest
1/10
27.02.2016.
u 10:05

Donosimo vam 3 ideje s kojima će blagdanski ugođaj biti neizostavan!

Iako blagdanske ukrase najčešće povezujemo s Božićem, dok se za Uskrs uglavnom držimo pisanica i šunke, i za ovaj blagdan svoj dom možete ukrasiti prigodnim predmetima.

Donosimo vam 3 ideje s kojima će blagdanski ugođaj biti neizostavan!

1. Šarena plosnata jaja od tijesta

Ove ukrase može raditi cijela obitelj zajedno, pogotovo djeca. Za izradu slanog tijesta potrebno vam je:

70 dkg mekanog brašna

70 dkg rafinirane soli

voda

Ovalnim kalupom oblikujete pisanice, a rupu za konop možete napraviti pomoću slamke. Tijesto možete ili ostaviti da se suši blizu radijatora, ovisno o debljini, do 5 dana ili svoje pisanice od tijesta možete peći u pećnici od 3 do 5 sati na 50 stupnjeva.

Jednom kad se tijesto do kraja posuši može trajati godinama pa ukrase koje izradite ovog Uskrsa možete imati još dugo. Ili dok vam ne dosade pa napravite nove.

Nakon pečenja slijedi bojanje za koje možete upotrijebiti sprejeve ili tempere, a kad se boja potpuno osuši po pisanicama možete crtati markerima. Kako bi zaštitili boju premažite pisanice bezbojnim lakom.

Kad se sve posuši provucite konop kroz rupice i objesite svoje pisanice na željeno mjesto. Primjerice, na grančice u vazi.

Više detalja o postupku OVDJE.

Foto: Pinterest

2. Uskrsni vijenac

Iako ih u cvjećarnama i trgovačkim centrima ima u širokoj ponudi, sami možete složiti vijenac po svom ukusu.

Bazu vijenca možete ili kupiti ili sami saviti od prikupljenih grančica. Umjetnih pisanica ima u trgovačkim centrima, a ako kupite one koje nisu obojene to možete učiniti sami sa sprejem u boji ili temperama s detaljima po svom izboru.

Ostale ukrase možete pronaći u prirodi ili ih već imate kod kuće (poput umjetnog cvijeća). Ukrase i pisanice tada zalijepite na žicu kojom ćete ih pričvrstiti na vijenac.

Detaljnije upute pronađite OVDJE.

Foto: Pinterest

3. Jaja od konca za heklanje

Za ovaj uskrsni ukras potrebni su vam:

Baloni

Konac za heklanje u bojama

Tekuća štirka za odjeću

Veličina balona ovisi o tome koliko veliko želite da bude jaje. Balon treba maksimalno napuhati i zavezati ga.

Konac za heklanje potrebno je kratko namočiti u tekuću štirku pa njime omatati balon čineći mrežu. Nakon toga balon treba objesiti da se posuši.

Nakon potpunog sušenja balon treba lagano probušiti i izvaditi ga iz unutrašnjosti. Za dodatni efekt u balon možete staviti, primjerice, čokoladne pisanice koje na kraju postupka ostaju u pletenoj pisanici.

Za više detalja o izradi pogledajte priloženi video:

>> Za Uskrs smo potrošili 1,5 milijardi kuna, 30 posto manje nego lani

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije