Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOPING-PATROLA

Sandale 50 kn, badić u pola cijene, no čeka se da to 'još malo padne'

06.07.2016., Zagreb - City Centar One East, snizenja u trgovinama koja su pocela u srpnju.  Photo:
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/11
11.07.2016.
u 10:45

Iako su u skupljim dućanima na raspolaganju gotovo svi brojevi, u povoljnijima već nakon prvog tjedna ostaju samo jako mali ili veliki

Badići sniženi i do 50 posto. Ženski šorc za 50 ili suknja za 25 kuna. Na policama je i mala crna haljina za 90. A i sandale ili balerinke od ekokože za 50 kuna. Bombastični natpisi sa sniženjima do čak 70 posto “vuku” Zagrepčane u kupnju.

Neka ona samo razgledava...

Iako se kupuje i u središtu grada, poželjnije destinacije za kupnju su klimatizirani trgovački centri s dodatnim sadržajima. Majke tako djecu ostave u igraonicama dok obilaze dućane. Muževe u kafiću da popiju kavu. A utočišta su im i klupe ispred trgovina na kojima strpljivo čekaju dok njihove supruge ili kćeri prebiru po krpicama. Strpljivo je u Avenue Mallu čekao i Ivan Falatec.

– Došao sam da kćeri pravim društvo. Neka ona samo razgledava, poslije ćemo otići na kavu – rekao je Falatec dodajući kako se ipak boji da će se još načekati jer kći ima puno dućana za obići.

Dok su u nekim trgovinama skladišta poluprazna, u onim skupljima na raspolaganju su gotovo svi brojevi. I to zato što kupci, koje mame natpisi na izlogu, tek kad uđu vide da muška košulja umjesto 299 košta 229 kuna, zbog čega često odlože predmet i čekaju da cijene još padnu. Oni koji žele biti sigurni da će “ubosti” komad koji im odgovara ipak će ga kupiti u prvom tjednu sniženja, koji je počeo 1. srpnja. Roba koja ostane, reći će i prodavačice, uglavnom su jako mali ili veliki brojevi.

Pričekat će tinejdžerica Andrea Branka, koja je došla samo u razgledavanje, a u pravu kupnju sprema se tek za dva tjedna. Slično razmišlja i Greta Andrić, iako se sad odlučila počastiti ljetnim sandalama. Kupila ih je za 83,30 kune, dok su prije koštale 119.

– Cipele su mi slabost i često i ne gledam na cijenu. A što se tiče odjeće, radije pričekam sniženja – objasnila je.

Ipak, nisu svi gledali samo krpice. U Algoritmu su popusti na knjige pa se može izabrati štivo za plažu. Andrej Sekulić došao je kupiti knjigu za dar prijatelju, a odmah je našao jednu i za sebe. Tako je sada za dvije knjige izdvojio koliko bi prije za jednu. Principa “dva u jedan” drže se i u dućanima s odjećom. Primjerice, u Springfieldu u City Centru One East hit su muške bermude. Dvoje se mogu kupiti za 279 kuna, dok jedne stoje 155. Kupuju se i lanene košulje od 145 kuna.

– Najviše u plavoj boji, i dugi i kratki rukavi. Općenito muškarci ove sezone traže plavu – kazala je prodavačica Monika Palorec.

Vole i “uložiti u pravo”

Gužva je bila i u trgovini OVS, gdje najviše idu dječje stvari. Pa se mogu naći i majice za 15 kuna.

– Prošli je tjedan bila velika navala, a najviše se proda do 15. srpnja – rekla je voditeljica dućana Ivana Čičak.

Djevojke pak kupuju haljine za ljeto. I to one šarene, u boho stilu, duge do poda. Dok su sredinom proljeća, kad su tek stigle, koštale 330, sada stoje 98 kuna. A u trgovini cipela CCC najviše idu sandale, balerinke i cipele od prave kože.

– Imamo cipelica od ekokože za 50 kuna, ali ljudi radije ulože u prave. Takve sandale mogu se kupiti za iznos od 99 do 150 kuna – kazale su prodavačice Ivana Kozić i Miroslava Jozinović.

>> Počela rasprodaja, evo prilike da ulovite svoj omiljeni komad iz Zare

Komentara 2

DU
Deleted user
12:15 11.07.2016.

Cipele od eko kože ionako ni ne vrijede više od 50 kn. Dobra kupovina je kupiti kvalitetne kožne cipele za 80-100 kuna, ali to se može na sniženjima samo izvan Hrvatske. Naša sniženja ne vrijede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije