Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽANA POSLJEDNJA SJEDNICA VLADE U OVOJ GODINI

Sanader: Unatoč blokadi Slovenaca u 2009. očekujemo napredovanje u pregovorima

29.12.2008.
u 12:05

Posljednja ovogodišnja sjednica Vlade počela je optimističnim riječima premijera Ive Sanadera kojima je zaželio sve najbolje građanima Hrvatske na osobnom, obiteljskom ali i općenacionalnom planu.

A nacionalno dobro prema predsjedniku Vlade bit će i napredovanje pregovora za pristupanje Europskoj uniji, unatoč, ocijenio je Sanader, blokadi susjeda Slovenaca.

Napredovanje u pristupanju EU, prema njegovu mišljenju, treba biti ostvareno na prihvatljiv, europski način i to ili da se pitanje granice ne diže na europsku razinu ili da se za njega nađe europsko rješenje.

Premijer drži da se za pitanje granice na koje već 18 godina obje države traže rješenje treba potražiti u međunarodnoj sudbenoj instituciji čiji će pravorijek poštovati i jedna i druga zemlja.

Nećemo prejudicirati granicu sa Slovenijom, ali ne mogu nam braniti da donesemo argumente pred međunarodno pravosudno tijelo, smatra predsjednik Vlade pozdravljajući spremnost Slovenije da ratificira pristupanje Hrvatske u NATO, koje nas očekuje najvjerojatnije u travnju iduće godine.

A godina u koju ulazimo za tri dana pred Vladu će donijeti usvajanje 57 zakona koji se moraju uskladiti sa stečevinom Europske unije, kao i 255 podzakonskih akata te 165 provedbenih mjera, naveo je ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković predstavljajući nacionalni program Republike Hrvatske za pristupanje EU u 2009. godini.

Više od 800 milijuna kuna ulaže se u zdravstvo
Ono što bi korisnike zdravstvenih usluga moglo obradovati s današnje sjednice Vlade jest i davanje suglasnosti Ministarstvu zdravstva za nabavku medicinske opreme i uređenje prostora koje će stajati državni proračun više od 800 milijuna kuna. Riječ je o ulaganju čiji je cilj podizanje standarda zdravstvene zaštite planirano za razdoblje od 2010. do 2015. godine, najavio je resorni ministar Darko Milinović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije