Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sanader: Konačna odluka o zagrebačkoj Zračnoj luci tek nakon financijske procjene

31.10.2008.
u 13:12

Premijer Ivo Sanader izjavio je danas kako projekt koji je u natječaju za Zračnu luku Zagreb odabralo stručno povjerenstvo nije konačan, te da će konačnu odluku donijeti zajednička radna skupina Grada i Vlade, koja će financijski procijeniti nagrađene radove.

Konačna odluka donijet će se nakon financijske procjene, jer u situaciji u kojoj je Hrvatska nemamo pravo potrošiti ni kunu viška, rekao je Sanader, na početku sjednice Vlade, ističući kako će država i kroz izradu proračuna za iduću godinu pokazati štedljivost.

Izvijestio je da će u radnu skupinu Vlada i Grad dati po tri predstavnika, te da će se tek po financijskoj procjeni odlučiti hoće li se graditi po projektu IGH, koji je odabralo stručno povjerenstvo.

Izvijestio je da je sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem razgovarao i o izgradnji Arene Zagreb, te naglasio da će dvorane u Zagrebu i u drugim gradovima biti gotove na vrijeme, kako bi se 2009. održalo Svjetsko rukometno prvenstvo.

Najavio je da će nad izgradnjom Arene Zagreb ubuduće bdjeti i resorna ministarstva športa i graditeljstva, u svrhu što ranijeg završetka radova.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije