Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
davor stier

'Samo totalitarna vlast tjera građane da sudjeluju u pobačaju'

stier
Zeljko Lukunic/PIXSELL
11.08.2013.
u 11:21

Ne jenjavaju reakcije na otkaz primalji Jagi Stojak, koja je dobila otkaz u kninskoj bolnici, jer nije htjela sudjelovati u pobačajima, pozvavši se na priziv savjesti.

Ne jenjavaju reakcije na otkaz primalji Jagi Stojak, koja je dobila otkaz u kninskoj bolnici, jer nije htjela sudjelovati u pobačajima, pozvavši se na priziv savjesti. U nedjelju se pismom ministru zdravlja dr. Rajku Ostojiću oglasio i hrvatski europarlamentarac Davor Ivo Stier, koji kaže da se primalji Stojak otkazom \"krše temeljna prava koja su zajamčena Ustavom Republike Hrvatske, Europskom konvencijom o zaštiti ljudskih prava, te Poveljom Europske unije o temeljnim pravima\".

- Posebno vam želim obratiti pažnju da Parlamentarna skupština Vijeća Europe u Rezoluciji 1763 (2010), izglasanoj 07. listopada 2010. izražava pravo medicinskih radnika i ustanova na priziv savjesti da „niti jedna osoba, bolnica ili ustanova ne treba biti prisiljena, ni biti smatrana odgovornom, niti biti diskriminirana na bilo koji način zbog svojeg odbijanja da izvrši, omogući, potpomogne ili pošalje na abortus, izvršenje bilo kakve vrste pobačaja, ili eutanazije ili bilo kojeg čina koji bi prouzročio smrt ljudskog fetusa ili embrija, zbog bilo kojeg razloga“ - kaže Stier, dodajući kako bi \"svaka vlast koja bi prisiljavala građane da naprave ili sudjeluju u pobačaju bila bi nedemokratskog, odnosno totalitarnog karaktera\".  

>> Udruga Vigilare: Vratite primalju Jagu Stojak na posao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije