Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raketna premoć
Povratak na članak

SAD se naoružava, pokušava nadoknaditi zaostajanje za Kinom

Oslobođena ograničenja hladnoratovskih sporazuma o kontroli naoružanja, administracija predsjednika Donalda Trumpa planira u azijsko-pacifičkoj regiji rasporediti zemaljske krstareće projektile velikog dometa

Komentari 13

𝐇𝐂
𝐇𝐑.𝐂𝐑𝐎
15:45 06.05.2020.

Hrvatskoj vojsci je također potrebno novo oružje

VL
Avatar Foton
Foton
01:00 07.05.2020.

Je, Ameri su jako zaostali, imaje na pr. 15 nosaca aviona a kinezi jednog, pola manjeg. Tako je isto sa Stealth avionima, atomskim podmornicama, i kvantitatino i kvalitativno 20 godina pred Kinom

VL
SI
sisavac
14:56 06.05.2020.

amerika na vojsku troši više od 1.000 mlrd dolara godišnje. kinez 250 mlrd... amerika ima više od 700 baza diljem svijeta, u 130-ak država. to košta. koštaju ljudi, oprema, zgrade. koštaju i oni doma, njihove zgrade, vozila, ljudi... u americi sve više košta nego u kini, indiji, rusiji. najmanje dvostruko više. korporacije moraju zaraditi, ne... drugo, i najvažnije. nije kina ta koja želi baš sve kontrolirati, nego amerika. kao i u svakom stadu, ima puno bikova/konja/jaraca/ovnova koji bi se parili, pa se moraju izboriti za to. na vrhu se ne ostane dugo. uvijek dolazi netko jači, a ti sve stariji i slabiji. to je problem današnje amerike, svjesne da joj moć u svakom pogledu opada, al nemoćne da taj neumitan pad prihvati ko nešto normalno. sva američka može se sažme u par stvari, nafta (da, nafta, kroz koju se peru dolari i traže dolari, pa se mogu štampati skoro u nedogled...), pa burze na kojima se stvara prividna vrijednost, koju nikad nećete naplatiti (što znači bezosu stotine milijardi dolara trenutne tržišne vrijednosti kompanije, kad jedan default države mu uzme sve i neće imati za jedan sendvič..?!). kina gradi nekoliko super razarača, dovršava svoj drugi nosač aviona, dalje je sve čista konfekcija. čitava britanska mornarica nema tolko velikih brodova kolko kina u ovom trenutku završava. o čemu govorimo, da treba sažalijevati amere?! pa nisu kinezi u njihovom susjedstvu, već obratno. kad kinez bude izvodio vojne vježbe 15 milja do američke obale onda počnimo govoriti.

VL
MP
Miroslav.P
13:08 06.05.2020.

To kininezi kopirali Rus rakete. Jedni i drugi moraju ucit od Rusa kako se prave te igracke. Ameri imaju zastarjele Tomaxawke neprecizne. Sirijci im skoro sve porusili. sad ce bit kmecanja od moji domaci Amera .Ali toje istina.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.