Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAJEDNICA SRPSKIH OPĆINA
Povratak na članak

SAD i EU traže od Prištine da ispuni obvezu: Srpska zajednica na Kosovu neće biti 'Republika Srpska'

Zbog učestalih napetosti na Kosovu, SAD i EU žele pod svaku cijenu riješiti kosovski problem vjerujući da će osnivanje ZSO dovesti do stabilnosti Kosova i cijeloga Balkana.

Komentari 9

DE
Demigodessnixie
01:47 01.02.2023.

Traze i oni zajednicu albanskih opcina u Presevu

VL
Avatar papigagolog
papigagolog
09:49 01.02.2023.

Neće. Biće Srbija.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
08:08 01.02.2023.

Dajte-najte....ZSO podrazumijeva i albanske predstavnike vu sakoj općini...najte bit naifci !

VL
PD
plavi-devet
07:34 01.02.2023.

Opet Ameri seru sa svojom ekvilibristikom. Nikakva ZSO, jedino rjesenje je protjerivanje s Kosova i kraj price. Ako im daju ZSO samo ce burgijati dalje. To je ista kifla kao Krajina, Z4 i sl.

VL
Avatar Balcanicus
Balcanicus
04:03 01.02.2023.

Republika Srpska je nastala u vrijeme kada su Srbi kontrolirali 50% BiH. Kosovo je nešto drugo. Ta zajednica srpskih općina nikada ne može postati Republika Srpska, osim ako Kurti ne natjera Amerikance da ga nauče pameti. Šteta koju je Kurti napravio je nesaglediva. Otvoreni Balkan (koji je američki a ne Vučićev plan) je trebao smiriti tenzije između Albanaca i Srba. Na Zapadnom Balkanu postoje tri veća naroda, Albanci, Hrvati i Srbi. Albanci i Srbi bi dobili Kosovo i Makedoniju, Srbija bi dobila prometnice preko Kosova do Jadrana, luku na Jadranu i gasovod. To bi oslabilo pritisak iz Srbije na Crnu Goru. Hrvatska bi dobila Crnu Goru i BiH (uz opstanak Republike Srpske koja bi pomogla da Bošnjaci ne prave gluposti, kao što je bilo oko mosta na Pelješcu) Hrvatska, CG i BiH bi ušle u EU. Otvoreni Balkan bi možda ušao, a možda ne, ovisno o američkoj poziciji. Što je Kurti uradio? Blokirao američku gasnu konekciju Albanije i Makedonije preko Kosova.

VL
DU
Deleted user
00:35 01.02.2023.

Kurtija se pita nešto moš mislit.Naravno da će svaka strana morati "progutati govno". Kosovari tu nekakvu ZSO , a Beograd puštanje Kosova u UN i de fakto proznanje neovisnosti Kosova.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.