Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjedi

Sačić: Iza skupa na Jelačićevu trgu ne krije se nijedna stranka

prosvjed sacic (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/4
24.02.2011.
u 12:24

Pozivam sve koji vole Hrvatsku da budu jedinstveni, da podupru ovu i sve druge akcije, da rušimo HDZ, SDP i sve stranke te svakog koji dođe na vlast, a ne zastupa interese hrvatskog naroda, rekao je Boris Prebeg.

Iza skupa na Trgu bana Jelačića ne krije se ni jedna politička stranka ili opcija, nego se kriju neiskvarena mladost, progonjeni branitelji i obespravljeni radnici, seljaci i ribari koji više ne mogu trpjeti da ih se gazi i maltretira – rekao je Željko Sačić, jedan od organizatora prosvjeda branitelja.

Slučaj Purda toliko je nepravedan, naglasio je Sačić, da je solidarizirao sve ljude, jer su svi došli do zaključka da je to napad na svakog branitelja i svakog obespravljenog čovjeka.

– Poruke koje ćemo poslati s prosvjeda bit će poruke mira, poruke zabrinutosti za domovinu, za malog čovjeka. Isto tako bit će to i poruke da je svaka dosadašnja politika u Hrvatskoj od 1996. do 2011. bila neuspješna i u nekim dijelovima protunacionalna. Bit će to poruka: "Spasimo Hrvatsku, spasimo hrvatski narod" – dodao je Sačić.

A na inzistiranje novinara znači li to da će se poručiti premijerki da ode s vlasti, Sačić je rekao da će se sve čuti na prosvjedu, a tehnički organizator prosvjeda Mario Slaviček Maks, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH 1990.-1996., dodao je:
– Izbori dolaze i na njima će se sve znati, a ja da sam na njezinu mjestu, ja bih otišao.

– Za stanje u Hrvatskoj krivo je 1770 ljudi koji su bili na vlasti od 1996. godine do danas. To je moj osobni stav, a mi smo kao branitelji obišli obespravljene radnike, seljake i ribare koji vjeruju da jedino branitelji, koji su obranili domovinu, nešto mogu učiniti. Oni koji ne mogu doći na prosvjed, pozivamo ih da u znak potpore na svojim prozorima izvjese hrvatsku zastavu i da na izborima ne glasuju za one koji ne slušaju bilo svog naroda – dodao je Slaviček.

Hrvatski branitelj Vjeko Magaš naglasio je da je prosvjed samo akcija kojoj je cilj, osim što će zaštiti branitelje od progona, upozoriti na probleme s kojima se susreću hrvatski građani.

– Pozivam sve koji vole Hrvatsku da budu jedinstveni, da podupru ovu i sve druge akcije, da rušimo HDZ, SDP i sve stranke te svakog koji dođe na vlast, a ne zastupa interese hrvatskih branitelja, hrvatskog naroda i hrvatske države. Nema pravne države u kojoj se hrvatski branitelji bjesomučno proganjaju, a s druge strane okorjeli partizanski i udbaški zločinci zaštićuju. Recimo stop lopovluku i nepravdi – rekao je Boris Prebeg, predsjednik udruge Stop progonu hrvatskih branitelja.

Tiskovna konferencija održana je u prostorijama črnomerečke Hvidre pa je novinare zanimalo je li ta udruga pod kontrolom nacionalne Hvidre.

– Mi smo izašli iz sustava Hvidre još prije zbog neslaganja oko nekih odredba iz statuta – rekao je Renato Šelj, predsjednik te zagrebačke podružnice Hvidre.

Organizatori prosvjeda naglasili su kako su za jedinstvo branitelja i da će na njihovom skupu biti dosta članova onih udruga koje u isto vrijeme idu na razgovor s Vladom u Policijsku akademiju. Organiziranje prosvjeda branitelji financiraju iz svoga džepa, a pomogao im je i Grad Zagreb koji će platiti struju i pozornicu. Počele su im pristizati i prve donacije, jednu su upravo primili od Hrvata iz Kanade. Na skupu će govoriti branitelji, a obratit će se i Marko Perković Thompson koji će otpjevati i dvije svoje pjesme.

Komentara 118

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
13:26 24.02.2011.

Prapraunuci naši neće uspjeti normalizirati i dovesti u red ono što ste vi pokrali Fuj,gadi mi se sve

Avatar Piruška
Piruška
13:34 24.02.2011.

Tompson netreba pjevati na matricu, nego jedino ak dofura cijeli bend ! Zakaj da pjeva ? Ja idem danas na prosvjed pa možda u subotu neću morati dolaziti !

KU
kukumar
12:44 24.02.2011.

Stižemo,samo iz Dalmacije 10.000 Hrvata-katolika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije