Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aFERA PODMIĆIVANJE

Sabo krajem svibnja ide u zatvor, dobio 8 mjeseci

Željko Sabo
Foto: Davor Javorović/Pixsell
11.05.2015.
u 21:11

Nekadašnji je vukovarski gradonačelnik nedavno u intervjuu za Večernjak najavio nastavak pravne bitke – pa i do Strasbourga

Nakon presude Županijskog suda u Osijeku, a potom i potvrde Vrhovnog suda, Željko Sabo 28. svibnja odlazi na izdržavanje zatvorske kazne. Osuđen je na osam mjeseci zatvora i osam mjeseci uvjetno u slučaju u kojemu je optužen za pokušaj podmićivanja HDZ-ovih vukovarskih vijećnika Marije Budimir i Radivoja Đurića. USKOK ga je, podsjetimo, teretio da im je sredinom 2013., kako bi SDP-u osigurao većinu u Gradskom vijeću, nudio razne pogodnosti, a M. Budimir sporni je razgovor tajno snimila. Tijekom sudskoga procesa Sabo je podnio ostavku na sve dužnosti u SDP-u, potom istupio iz stranke, a nije više ni zastupnik u Saboru.

– Nemam nikakav komentar – kratko nam je rekao Sabo, potvrdivši tek da je dobio obavijest o terminu odlaska na izdržavanje kazne zatvora. Prema proceduri, 28. svibnja javit će se u Dijagnostički centar u Zagrebu, gdje će biti odlučeno o daljnjim koracima.

Odmah nakon što je Vrhovni sud potvrdio presudu, Sabin odvjetnik uložio je žalbu Ustavnom sudu, ali to ne odlaže izvršavanje kazne. U nedavnu intervjuu za Večernji list nekadašnji je vukovarski gradonačelnik također najavljivao nastavak pravne bitke. – Sigurno je da neću odustati od svoje borbe i dokazivanja nevinosti. Bude li potrebe, ići ću i do Strasbourga – kazao je tada Sabo.

>>Želim što prije na odsluženje kazne, da se ta epizoda završi

Komentara 47

Avatar TvojUjko
TvojUjko
21:30 11.05.2015.

Najjači su mi likovi koji su pravomočno osuđeni i još su im snimljena korupscijska djela koja je čula cijela Hrvatska, ali oni ne odustaju i prijete kako će se braniti "pa i do Strasbourga"

KL
Klarahrv
21:39 11.05.2015.

Kako je to moguce Milance kaze nismo mi kao oni. Mi smo Bundesliga. I tako Bundesligas ode u przunic.

BU
Bulaba
21:37 11.05.2015.

Kriminalac iz Bundeslige, ništa novo, kao i svi ostali u kukuriku koaliciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije