Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi inovator:

S mojom kosilicom na daljinsko upravljanje možete kositi iz hlada

Zlatko Dražić,motorna kosilica
Foto: pozeska-kronika.hr
02.06.2015.
u 16:45

Riječ je o projektu na čijoj je izradi učenik drugog razreda požeške Tehničke škole počeo raditi u prosincu prošle godine.

Požeški srednjoškolac Zlatko Dražić osvojio je na 9. međunarodnom sajmu inovacija mladih "Inventum 2015" u Iloku zlatnu medalju za svoju motornu kosilicu na daljinsko upravljanje.

Riječ je o projektu na čijoj je izradi učenik drugog razreda požeške Tehničke škole počeo raditi u prosincu prošle godine.

– Najprije sam na računalu nacrtao projekt i napisao dokumentaciju te programirao kontrole uz pomoć kojih se pokreće kosilica. Zatim sam krenuo s prikupljanjem svih potrebnih materijala i u travnju završio projekt – kaže Dražić. Njegova kosilica ponajprije je namijenjena starijim ljudima kojima ju je teško gurati, ali i svima ostalima koji imaju velike površine pod travom.

– S mojom kosilicom možete lijepo sjesti u hladovinu i kositi svoje dvorište bez imalo napora, a domet je više od stotinu metara – ponosan je učenik. 


>>Igor Štagljar dobio nagradu "Inovator Godine"

>>Poduzetnici, bolje je imati inovaciju u sefu nego novac

Komentara 3

HA
hajduk1966
17:37 02.06.2015.

Svaka cast malomu ali postoji vec duze vrijeme ona sto kosi sama 24 sata bez ikoga,sama se napaja itd

DU
Deleted user
17:36 02.06.2015.

bravo za mladica, samo naprihed... takvih nam treba... a ne puni portali kvazi zvihezda koje nisu sami upalili stednjaj a kamoli izumili nesto korisno

Avatar Pa gde si bre Radoje brate
Pa gde si bre Radoje brate
16:59 02.06.2015.

A što da kosin oko moje kuće?Sami kamen I dikod busen užeglog troskota.Prikozida drača,šmrika i ponegdi kopriva.Nema nigdi trave.Da je ima,ovce bi je već izile.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije