Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruža Tomašić:

Nikada više netko drugi osim Hrvata neće odlučivati o nacionalnim interesima

Ruža Tomašić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
28.10.2015.
u 16:10

Šef HSP-a Daniel Srb izjavio je kako "Srbi u Hrvatskoj žele Hrvatsku podijeljenog suvereniteta između hrvatskog i srpskog naroda"

– Budemo li mi u Saboru, nikada više netko drugi osim Hrvata neće odlučivati o hrvatskim nacionalnim interesima – poručila je Ruža Tomašić, čelnica Hrvatskih konzervativaca, u Osijeku pred spomenikom Anti Starčeviću.

Svi u Hrvatskoj su, nastavila je, "politički Hrvati". – Još su rekli da, ako budu imali četiri saborska zastupnika, da će u tom slučaju Srbi u Hrvatskoj postati politički narod, a ne manjina. Ne znam što to znači, ali znam da sve manjine u državi trebaju imati kulturnu autonomiju, nikako političku – stava je ona.

"Nećemo pristati da se hrvatskom narodu oduzme pravo na državu"

Šef HSP-a i koalicijski joj partner Daniel Srb izjavio je kako "Srbi u Hrvatskoj žele Hrvatsku podijeljenog suvereniteta između hrvatskog i srpskog naroda". – Drugim riječima, hrvatskom narodu bi se oduzelo pravo na vlastitu državu. Na to nećemo nikada pristati. Ova koalicija je jedino jamstvo hrvatskom narodu da se Pupovčeva federalizacija Hrvatske neće dogoditi – poručio je Srb.

Očekuju zajedno između sedam i 11 mjesta u Saboru. Ostvare li to, inzistirat će i na lustraciji te "kažnjavanju odgovornih za sva politička ubojstva koja su počinili pripadnici Udbe". Kazali su to potaknuti napisima o uhidbenom nalogu koje je talijansko pravosuđe navodno poslalo za Antu Josipovića, oca bivšeg predsjednika Ive Josipovića, zbog ubojstva obitelji Ševo pokraj Venecije 1972.

– Nema oprosta za ta ubojstva! Također je neoprostivo da oni koji su odgovorni za brojna ubojstva danas upravljaju političkim sustavom u Hrvatskoj, što se događa jer nije provedena lustracija – kazao je Srb.

>>'Pupovčeva deklaracija na mala vrata vraća Hrvatsku u 1991. godinu'

>>'Rijeka treba postati hrvatski grad'

Komentara 65

HA
havrda
20:32 28.10.2015.

Kad bosanske pendrekuše iz Kanaaade diktiraju Hrvatima iz Hrvatske kako da misle i što da osjećaju onda je to u najbolju ruku - treš bauštel komedija.

DU
Deleted user
17:27 28.10.2015.

Ruža je izgubila svaki mogući kredibilitet. Izjava u vezi koalicije sa SDP-om skupo ćete stajati. Ružo, spusti se na zemlju...Brisel ti je udario u glavu.

MO
morman1
16:54 28.10.2015.

jel to ona koja se grcevito borila protiv eu ,a sada prima placu kao euro parlamentarka???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije