Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Izbori 2015.

Nikada više netko drugi osim Hrvata neće odlučivati o nacionalnim interesima

Šef HSP-a Daniel Srb izjavio je kako "Srbi u Hrvatskoj žele Hrvatsku podijeljenog suvereniteta između hrvatskog i srpskog naroda"
28. listopada 2015. u 16:10 65 komentara 5206 prikaza
Ruža Tomašić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

– Budemo li mi u Saboru, nikada više netko drugi osim Hrvata neće odlučivati o hrvatskim nacionalnim interesima – poručila je Ruža Tomašić, čelnica Hrvatskih konzervativaca, u Osijeku pred spomenikom Anti Starčeviću.

Svi u Hrvatskoj su, nastavila je, "politički Hrvati". – Još su rekli da, ako budu imali četiri saborska zastupnika, da će u tom slučaju Srbi u Hrvatskoj postati politički narod, a ne manjina. Ne znam što to znači, ali znam da sve manjine u državi trebaju imati kulturnu autonomiju, nikako političku – stava je ona.

"Nećemo pristati da se hrvatskom narodu oduzme pravo na državu"

Šef HSP-a i koalicijski joj partner Daniel Srb izjavio je kako "Srbi u Hrvatskoj žele Hrvatsku podijeljenog suvereniteta između hrvatskog i srpskog naroda". – Drugim riječima, hrvatskom narodu bi se oduzelo pravo na vlastitu državu. Na to nećemo nikada pristati. Ova koalicija je jedino jamstvo hrvatskom narodu da se Pupovčeva federalizacija Hrvatske neće dogoditi – poručio je Srb.

Očekuju zajedno između sedam i 11 mjesta u Saboru. Ostvare li to, inzistirat će i na lustraciji te "kažnjavanju odgovornih za sva politička ubojstva koja su počinili pripadnici Udbe". Kazali su to potaknuti napisima o uhidbenom nalogu koje je talijansko pravosuđe navodno poslalo za Antu Josipovića, oca bivšeg predsjednika Ive Josipovića, zbog ubojstva obitelji Ševo pokraj Venecije 1972.

– Nema oprosta za ta ubojstva! Također je neoprostivo da oni koji su odgovorni za brojna ubojstva danas upravljaju političkim sustavom u Hrvatskoj, što se događa jer nije provedena lustracija – kazao je Srb.

>>'Pupovčeva deklaracija na mala vrata vraća Hrvatsku u 1991. godinu'

>>'Rijeka treba postati hrvatski grad'

Poznati Hrvati slobodni zidari
SLOBODNI ZIDARI
Počeci masonerije u Hrvatskoj: Tko su bili poznati Hrvati masoni
Zaposlenici HEP-a na Advent Run utrci u Zagrebu
U EUROPSKOM VRHU
Podrška sportu i sportašima kao dio poslovne filozofije
  • havrda:

    Kad bosanske pendrekuše iz Kanaaade diktiraju Hrvatima iz Hrvatske kako da misle i što da osjećaju onda je to u najbolju ruku - treš bauštel komedija.

  • boris1234:

    Ruža je izgubila svaki mogući kredibilitet. Izjava u vezi koalicije sa SDP-om skupo ćete stajati. Ružo, spusti se na zemlju...Brisel ti je udario u glavu.

  • morman1:

    jel to ona koja se grcevito borila protiv eu ,a sada prima placu kao euro parlamentarka???