Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Herojski čin

Rusija slavi ovu majku: Žrtvovala život za život kćeri u bezumnom napadu u metrou

Rusia napad
Foto: Reuters/PIXSELL
1/15
04.04.2017.
u 09:47

U eksploziji u podzemnoj željeznici u Sankt Peterburgu ubijeno je 11 ljudi, a ranjeno 45.

Rusija ima novu heroinu – majku koja je nesebično skočila na svoju kćer kako bi joj spasila život u bezumnom napadu u podzemnoj željeznici u Sankt Peterburgu, piše Mirror

Irina Medjantseva, 50-godišnjakinja, u trenutku eksplozije bila je u vlaku podzemne željeznice s 29-godišnjom kćeri Jelenom. Hrabro je djelovala kao "ljudski štit" tako što se bacila na nju i zaštitila je svojim tijelom. Time je žrtvovala svoj život za život svoje kćeri. Jelena je još uvijek na odjelu intenzivne njege nakon što je jučer operirana. 

Identificiran počinitelj

Za eksploziju u podzemnoj željeznici u Sankt Peterburgu osumnjičen je ruski državljanin podrijetlom iz Kirgistana, priopćila je danas kirgistanska obavještajna služba. Glasnogovornik sigurnosne službe GKNB-a identificirao je osumnjičenog kao Akbarzona Džalilova, rođena u gradu Ošu 1995. Nije iznio druge pojedinosti.

Kirgistan, srednjoazijska država s većinski muslimanskim stanovništvom koje obuhvaća šest milijuna ljudi, bliski je ruski politički saveznik, a na njegovu je teritoriju ruska vojna zrakoplovna baza. U eksploziji u podzemnoj željeznici u Sankt Peterburgu ubijeno je 11 ljudi, a ranjeno 45.

 

>>Putin trebao proći pokraj postaje gdje se dogodila eksplozija?

>>Napad u St. Peterburgu: Izdane tjeralice za dvije osobe

Ključne riječi

Komentara 7

MA
marsovac
13:49 04.04.2017.

jako potreban clanak,..........stvarno se pitam imateli dno.

RA
ranko75
11:16 05.04.2017.

Rusi su svoj heroizam pokazali bezbroj puta u povjesti, tako da su oni nesumnjivo herojski narod i do sada bili. Ipak ne mogu da shvatimovo sto se pise u clanku. Od eksplozije, to jest od detoniranja kapisle do pogadjanja ljudi koji su blizu srapnelima i cavlima kojima je bila napunjena naprava prodje manje do 1 sekunde. U tako malom vremenskom rasponu ne uspije se ni shvatiti sto se dogodilo a kamo li reagirati.Ja mislim da je ova majka tako stajala u odnosu na napravu da je ona primila glavni udarac na sebe u odnosu na kcer i time spasla kcer, ali to nije svesna njezina reakcija (za koju nije ni bilo vremena), vec slucajnost ili promisao Bozija. Ne sumnjam da bi mnogi roditelji zrtvovali svoj zivot da bi spasli zivot svoga djeteta,pa ni ova majka da je imala priliku birati.

ML
Mlakar
22:09 04.04.2017.

nesto me vuce da ramisljam da je ova draga majka heroj,bila tako brza da u zatvorenom prostoru kada je cula explosiv odmah se bacila na djete i bila brza od exploziva ...to ne mogu sve majke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije