Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.02.2015. u 14:00

Odlazak gospodarstvenika u Rusiju fascinirao je HTV-ove urednike Dnevnika pa su time i započeli sinoćnju središnju informativnu emisiju

Predsjednička smjena u Hrvatskoj još se uvijek prezentira kao svojevrsno čudo, a ne kao da se radi o normalnoj smjeni (na) vlasti. Nakon inauguracije, koja je sama po sebi forma, mediji i dalje pridaju pažnju isključivo pukim formalizmima, pa je na sinoćnim ekranima dominiralo to kako će bivši predsjednik Josipović budućoj predsjednici Grabar-Kitarović predati službu bez medijske nazočnosti. Nabrajala su se i imena nekolicine budućih savjetnika nove predsjednice, a gorka hrvatska stvarnost zavlačila se pod tepih.

Primjera je sinoć bilo na pregršt. Poput onoga premijera Milanovića da su hrvatski gospodarski problemi "intimno nacionalno pitanje". U zemlji u kojoj su inozemne banke preuzele financijski krvotok, zemlji koja posve ovisi o uvozu i gotovo ništa strateškoga ne proizvodi, zemlji koja nema gospodarsku viziju i koja je u dugu preko grla, premijer tu katastrofu (vidi RTL i ostale) proglašava nacionalnom intimom?! I to samo zato što je konkurentski HDZ pozvao u pomoć inozemne stručnjake. Na RTL-u su mu fino zbrojili da je na jučerašnji izlet na Lastovo, što avionom, što hidroavionom, a što helikopterom, potrošio oko 40.000 kuna. Čijih? Nacionalnih. U koju svrhu? Intimnu, zacijelo.

Odlazak gospodarstvenika u Rusiju fascinirao je HTV-ove urednike Dnevnika pa su time i započeli sinoćnju središnju informativnu emisiju. Premda im je Inga Eterović iz Moskve diskretno poručila da su o konkretnom i eventualnom poslu pregovarale tek manje tvrtke. Nema veze, važno je da je nas i Rusa, opet, 200 milijuna.

Ili se možda priklonimo Grcima. S kojima je u Bruxellesu razgovarao ministar financija Lalovac i koji su mu rekli kako ne kane pregovarati na koljenima. Možda je to sadržajna poruka za formalizmima izbezumljenu Hrvatsku. Jer od forme se ne živi. Dajte već jednom neki pravi sadržaj

PLUS

RTL-ov prilog sa Samoborskog fašnika, gdje je očito da se najbolje zabavljaju djeca i starci, potvrdila je staru fašničku da "bedaki noriju saki dan, a pametni samo na fašnik".

MINUS

Najnoviji biser RTL-ova "Sve u šest" mozaičnog magazina ozbiljno prijeti Alanu Fordu: "Braća mogu biti ili potpuno ista ili potpuno različita". Zbogom, pameti!

>> Milanović: Zadnji put je to probao Staljin

Komentara 29

DU
Deleted user
14:13 18.02.2015.

Kuca casti,to nece biti zadnji put da Zoka razbacuje novac poreznih obveznika,Vesnica je pokazala kako to ide,jedino rijesenje prijevremeni izbori sto prije!!!!

Avatar zabadalo5
zabadalo5
14:27 18.02.2015.

Čemu čuđenje?! To je tako u Zokijevom stilu...

AM
amky1
14:20 18.02.2015.

Kako svi dosad tako i on. Ovaj ide na izlet na lastovo, stari premijer po odijela, ovi koriste avione, oni još više ... Narode kad šutiš i biraš uvijek jedne ili druge, plaćaj i šuti i dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije