Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVALEVRIJEDNO

VIDEO Ronioci čistili plažu na rijeci Kupi i vadili olupine automobila stare 40 godina

Ronioci čistili rijeku Kupu
Foto: Romano Ibrišević
1/21
07.07.2019.
u 21:30

Kako su nam rekli ronioci Igor Mašala i Siniša Butigan ovakvih pozicija ima još mnogo na našim rijekama, a s obzirom na to da je ovaj dio Kupe tijekom rata bio područje razgraničenja još uvijek postoji opasnost od zaostalih mina

Pedesetak ronioca ronilačkog kluba „Geronimo“ iz Zagreba čistilo je jučer plažu na rijeci Kupi u selu Šišljavić. Ovo je već treća godina uspješne suradnje mjesnog odbora i ronioca.

Kao i svake godine izvučeno je "brdo" beskorisnih stvari koje rijeka kotrlja svojim koritom. Našla se tu i stara šivaća mašina, pa ćupovi, staklene i plastične boce, stari metalne grablje, plastične kante…Kupačima su najveći problem predstavljale svakako čak tri auto olupine. Kompletna "peglica" s motorom i akumulatorima, te "fićo" i pol...

Kako su nam rekli stanovnici Šišljavića ove olupine su ovdje najmanje 40 godina. Mještanin Tomislav Lukić je svojim traktorom izvukao olupine na obalu dok je Željko Žeger svojim čamcem prevozio ronioce na pozicije za izvlačenje. Članovi udruge Zelene stope koji su do sada iz nacionalnih parkova i parkova prirode u akciji Očistimo hrvatsku powered by Renault izvukli više od 16 000 auto olupina izvukli su i ove te ih odmah odveli na reciklažu.

Ronioci čistili rijeku Kupu Ronioci čistili rijeku Kupu
1/21

Kako su nam rekli ronioci Igor Mašala i Siniša Butigan ovakvih pozicija ima još mnogo na našim rijekama, a s obzirom na to da je ovaj dio Kupe tijekom rata bio područje razgraničenja još uvijek postoji opasnost od zaostalih mina. Krunoslav Huljina iz mjesnog odbora predao je sudionicima akcije zahvalnice te ih pozvao da i sljedeće godine dođu u Šišljavić.

Nažalost, vjerujemo da će posla za ronioce sigurno biti.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Ironman0105
Ironman0105
03:41 08.07.2019.

Super. Sad po broju motora ili kako vec saznajte tko je vlasnik, pa po djepu.

JJ
Jjojo79
01:42 08.07.2019.

Sve ok! Super! Bravo! Svaka pohvala! Ali vas 50 izroni samo to??? Nemojte me zaj....!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije