Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Hoću ići u vrtić"

Roditelji i mještani Viškova kreću u mirne prosvjede

djecji vrtic tratincica
Marko Jurinec/Pixsell
14.09.2010.
u 13:57

Održat će se dva mirna prosvjeda, u srijedu 15. rujna u 17.30 sati u Ronjgima te u četvrtak 16. rujna u 19 sati na parkiralištu Milihovo ispred zgrade Općine Viškovo.

Nakon što su roditelji i koordinatori prosvjedne akcije “Hoću ići u vrtić” s područja Općine Viškovo 7. rujna na susretu s novinarima upozorili na nepravednu odluku Općinskog vijeća o subvenciji boravka djece u ustanovama predškolskog odgoja, nastavili su s nizom akcija.

Već 9. rujna prijavili su Općinsko vijeće Općine Viškovo ministru Radovanu Fuchsu, Jasenki Đenović, ravnateljici Uprave za predškolski odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, županu Primorsko-goranske županije Zlatku Komadini te Antoniji Bakić, voditeljici Odsjeka za prosvjetu i kulturu unutar Službe za društvene djelatnosti pri Uredu državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji.

Koordinatorica akcije “Hoću ići u vrtić” Marina Kuščević predala je Općini Viškovo popis temeljnih zahtjeva roditelja predškolske djece Općine Viškovo. Roditelji traže opoziv odluke o subvenciji boravka djece u ustanovama predškolskog odgoja donesene na 12. sjednici Općinskog vijeća Općine Viškovo 29. srpnja 2010. godine., jasno definiranje ekonomske cijene vrtića i njezin izračun kako ga propisuje Državni pedagoški standard predškolskog odgoja i naobrazbe u članku 42. te hitan sastanak s načelnikom Općine Viškovo Goranom Petrcom i predsjednikom Općinskog vijeća Igorom Rubešom. U utorak 14. rujna u Općini Viškovo bit će predana peticija sa 2247 potpisa, a kako najavljuju koordinatori prosvjedne akcije, održat će se i dva mirna prosvjeda, u srijedu 15. rujna u 17.30 sati u Ronjgima te u četvrtak 16. rujna u 19 sati na parkiralištu Milihovo ispred zgrade Općine Viškovo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije