Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratila se u hrvatsku

Rođena i odrasla u Austriji, ali vlastiti biznis odlučila je pokrenuti u rodnom kraju svoje majke

Mariela Kranjec
Foto: AGM Kruna
27.11.2015.
u 17:16

Mariela Kranjec u Hrvatsku se doselila kada su joj majka Hrvatica i otac Slovenac otišli u mirovinu. Iako je u Austriji imala siguran posao i primanja, vlastiti biznis odlučila je pokrenuti u Brestovcu kraj Požege

Iako je rođena i odrasla u Austriji, Mariela Kranjec odlučila se odseliti iz te zemlje i vlastiti posao pokrenuti u rodnom kraju svoje majke, Brestovcu kraj Požege.

– Rođena sam u Austriji, od roditelja koji su se upoznali na radu u Austriji, majka iz brestovačkog kraja, otac iz Slovenije. Završila sam srednju školu u Austriji, za slastičarstvo i kuharstvo. Tamo je to malo drukčije nego u Hrvatskoj, ja sam četiri dana išla na praksu, a samo jedan dan u tjednu u školu. Već tada sam se isticala, jer sam odmah učila dva zanata, pa su o meni pisali mediji i u Austriji jer sam bila odlična učenica i pohvaljivana, a posebno moje kreacije u slasticama. To je bila moja ljubav i to sam odlučila i specijalizirati dalje. Odmah poslije škole radila sam u struci, prvo u Intersparovoj slastičarnici, a poslije slastice u jednom luksuznom hotelu orijentiranom za zimski turizam, u kojemu su odsjedale samo kraljevske i grofovske obitelji – ispričala je Mariela, piše Glas Slavonije.

U Austriji je položila i majstorski ispit koji je morala platiti 12.000 eura, no unatoč tome nije htjela ostati živjeti ondje, već ju je vodila ljubav prema Hrvatskoj i rodnom kraju svoje majke. Kada su joj roditelji otišli u mirovinu, i ona se odlučila doseliti u Hrvatsku i pokrenuti svoj biznis.

– Moram reći da su svi dok sam vadila silne papire bili ljubazni, svi su mi željeli pomoći, ali su i svi bili iznenađeni da se ja vraćam iz Austrije i želim raditi u Hrvatskoj. Baš sada kada mnogi odlaze zbog posla u tom smjeru. To je trajalo nekoliko mjeseci, a sada evo imam svoj obrt za slastice Medeno srce. Sada imam ono što sam uvijek sanjala, da radim posao koji volim, sama u svom poslu – rekla je Mariela.

>> 'Kćeri sam doveo u Hrvatsku kako bih im pokazao svoju baštinu'

Komentara 19

Avatar DŠ.....
DŠ.....
17:45 27.11.2015.

Bravo, curo!

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
19:56 27.11.2015.

Valja pomoci sebi a i domovini,a politika je kod nas takva da odbija ljude sa dobrim namjerama.Znam osobno puno penzionera koji bi se vratili u Domovinu i pomogli sebi i tim bi i domovina imala veliku korist,ali ne;porez koji bi placali povratnici iz Svicarske je preko 60%,nema tu ljubavi (a za to je potrebno dvoje).

SU
superfinta
19:42 27.11.2015.

Gdje je Linic da posalje poreznu u kontrolu kase?Ako nadu 10 kuna viska u kasi,odmah zatvoriti radnju.Milijunskim duznicima oprostit sve dugove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije