Naslovnica Vijesti Crna kronika

Ročak: Pogreške policije i tužiteljstva razotkrit će Europski sud

Za tužiteljstvo njegovu krivnju dokazuju materijalni tragovi, iskazi svjedoka i vještačenja, no o motivu ubojstva, rekla je tužiteljica, može se samo nagađati.
30. listopada 2013. u 16:56 1 komentara 251 prikaza
Robert Mežnarić (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Premda je obrana u postupku pokušala osporiti dokaze ustrajući na tvrdnjama da su nezakoniti pa je i raspravu prometnula u suđenje policajcima,vještacima i svjedocima da bi skrenula pozornost s optuženika, nedvojbeno je utvrđeno da je Robert Mežnarić ubio svog prijatelja Doriana Grubišića – kazala je u završnom govoru tužiteljica Ivanka Vidović Vinketa i nastavila nizati dokaze za koje je tužiteljstvo uvjereno da potvrđuju da je riječki bilder u masliniku na otoku Krku potkraj 2011. godine izbo nožem prijatelja Doriana.

Za tužiteljstvo njegovu krivnju dokazuju materijalni tragovi, iskazi svjedoka i vještačenja, no o motivu ubojstva, rekla je tužiteljica, može se samo nagađati.

– Iz iskaza svjedoka možemo zaključiti da je u pitanju bio neki Mežnarićev dug Grubišiću, moguće je, jer je u stanu optuženog pronađena droga, da su obojica imala veze i s tim poslom, no zašto je ubio prijatelja, zna samo Mežnarić – rekla je tužiteljica ističući da je njegova priča da je ubojica "treća osoba" neuvjerljiva i suprotna dokazima. Za obranu optuženog, pak, dokazi su nezakoniti, a postupak, i u istrazi i na sudu, pun je propusta i pogrešaka, čime je Mežnariću uskraćeno pravo na obranu i pravično suđenje.

– Optužnica i presuda, kako stvari stoje, temelje se na nevjerodostojnom svjedoku, osobi osuđivanoj zbog droge, a nama nisu dopušteni kontrolni dokazi ni provjera – kazao je branitelj, odvjetnik Dragan Smolić Ročak prikazujući svog branjenika kao žrtvu sustava.

Pritom je kazao da "pogreške policije i tužiteljstva pokriva sud, a onda će sve to razotkriti Europski sud" najavljujući tako da će se na osuđujuću presudu, bude li izrečena, žaliti do Strasbourga.

>>Na suđenju riječkom bilderu za ubojstvo svjedočili policajci

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • obilježeni:

    Nažalost u lijepoj našoj je to učestala praksa da policiju i tužilaštvo pokriva sud,jer njima nije bit dokazat da je netko kriv več osumnjićeni mora dokazivati da nije kriv što je suprotno zakonu!Po novom represivnom postupanju Hrvatskog pravosuđa kao i ... prikaži još! policije nismo ni blizu Evropskom zakonu,a to je i dokaz da većina dobivaju sporove protiv države Hrvatske u Strasbourgu!!!!!