Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTETIO BANKU

Robin Hood iz Vrlike zaradio još jednu optužnicu, tereti ga se za više pronevjera

Opljačkana poslovnica OTP banke
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
15.09.2021.
u 22:20

Poslovnica OTP banke se zatvarala pa se sve otkrilo

Srđan Djaković (60), kojem se na Općinskom sudu u Splitu sudi zbog optužbi da je OTP banku oštetio za gotovo devet milijuna kuna, zaradio je novu optužnicu kojom ga se tereti za više pronevjera.

Sada je optužen da je od 24. siječnja 2007. do 19. ožujka 2018. uzimao novac s oročenog depozita klijentice. Novac je bio oročen od 22. siječnja 2006. do 21. siječnja 2007., a Djakovića se tereti da je klijentici svake godine davao ugovore o oročenju depozita, koje nije prijavljivao banci. Umjesto toga uzimao je dio novca za sebe, a slično je u inkriminiranom vremenu ponovio još dva puta, odnosno novac je uzimao od još dvoje klijenata. Banka je oštećena za 1,2 milijuna kuna.

Inače, Djakovićev slučaj svojedobno je bio vrlo medijski eksponiran pa je čak prozvan i Robinom Hoodom iz Vrlike. Koncem 2019. iz centrale OTP banke naručio je milijunski iznos u gotovini. Tvrdio je da će klijenti banke povlačiti novac jer se poslovnica zatvara. A kada je novac stigao u poslovnicu banke u Vrlici, Djaković je uzeo gotovo 11 milijuna kuna i pobjegao u BiH. Tamo je bio neko vrijeme prije nego što je uhićen. Nakon toga kratko je vrijeme bio u istražnom zatvoru, odakle je pušten uz jamčevinu od 200.000 kuna. Nakon što je uhićen, kod njega je nađeno oko dva milijuna kuna, a on je tvrdio da je morao vratiti dugove. Navodno je tim novcem plaćao i dugove drugih ljudi.

VIDEO Ispred OŠ u Krapinskim Toplicama stoje zaštitari zbog nekolicine roditelja koji su bili bez maski

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije