Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVLJA MAČKA U TUROPOLJU

Ribolovac: Jasno mi je dala do znanja da joj nisam poželjno društvo

divlja mačka
Foto: VGdanas/Screenshot
1/3
12.12.2019.
u 19:12

Zbog svoje ljepote tražena je životinja na crnom tržištu gdje postiže cijene iznad 10 tisuća dolara.

Nema šanse da je serval došao iz Slovenije do Turopolja, bilo je prvo što nam je rekla osoba koja je dobar poznavatelj afričkih mačaka. Objašnjava kako je riječ o teritorijalnoj životinji koja se ne udaljava od svog obitavališta. Također, nema mjesta panici da bi afrička mačka mogla napasti i ozlijediti nekog – mirne je naravi, nije agresivna, te se udalji kad vidi nepoznatu osobu.

- Ne napada ni u podsaharskoj Africi gdje je njezino prirodno obitavalište, kako bi tek u ovom okolišu, stranom za svoju vrstu– naglašava naš sugovornik te dodaje kako žive u Savanama, prirodno tlo im je suha trava, a hrane se zečevima, žabama, vjevericama, krticama i sličnim malim glodavcima. Zbog svoje ljepote tražena je životinja na crnom tržištu gdje postiže cijene iznad 10 tisuća dolara. 

Video servala koji kruži medijima snimio je dvadesetosmogodišnji ribolovac Andrej Šejić te nam je ispričao svoje iskustvo.

- Vraćajući se iz ribolova u popodnevnim satima u Turopoljskom lugu, primijetio sam jedno krzneno klupko. Približavajući se, vidio sam da je riječ o nekoj vrsti iz porodice mačaka. Kako sam joj prilazio tako se ona „odmotala“, stala na šape i podižući jednu prema meni dala mi do znanja da joj nisam poželjno društvo. Nije krenula prema meni već u drugom smjeru – preskočila je grabu široku tri metra koju nije lako preskočiti.

Odmah sam vidio da nije divlja. Ostala je s druge strane grabe, a ja sam polako izvadio mobitel kako bi je snimio. Zatim se svatko uputio u svom smjeru. Vlasnik me nije kontaktirao, a u Agenciji za zaštitu okoliša potvrdili su mi kako u Hrvatskoj nitko nema registriranog servala - ispričao je „redatelj“ najgledanijeg videa protekla dva dana.

Ključne riječi

Komentara 3

CH
chemica
17:46 13.12.2019.

Nije ni toj nesretnoj beštiji lako. Kao Pavle sam na svijetu.

Avatar Idler 3
Idler 3
19:46 12.12.2019.

Kolk uspjevam vidjet me neki odašiljač il kaj oko vrata !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije