Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv izmjena

Ribočuvari i sportski ribiči traže hitan sastanak s Čobankovićem

prosvjed ribara
Branimir Bradarić/PIXSELL
10.07.2010.
u 13:39

Ukoliko se sastanak ne organizira u sedam dana, spremni smo, u mnogo većem broju, krenuti u Zagreb!

Više od stotinjak ribara iz cijele Slavonije okupilo se u Vukovaru na mirnom prosvjedu kojim traže hitan sastanak s ministrom Petrom Čoabnkovićem.

- Dajemo rok od sedam dana tijekom kojih tražimo da se sastanemo sa ministrom kako bi mu ukazali na postojeće probleme. Tražimo to jer smo uvjereni da ministar nema sve informacije s terena. Ukoliko se sastanak ne organizira u tih sedam dana, spremni smo, u mnogo većem broju, krenuti u Zagreb i nastaviti prosvjedovati ispred zgrade Ministarstva, rekao je Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza.

Ribočuvari, kao ovlaštenici ribolovnih područja, žele da zaustave najavljene izmjene zakona a kojim bi se, kako kažu, gospodarskim ribarima dozvolio izlov iz plavnih i poplavljenih područja pa i u vrijeme mrijesta ribe. Okupljeni ribočuvari i sportski ribiči kažu da nemaju ništa protiv gospodarskih ribara, ali i da se mora stati na kraj sadašnjem ponašanju pojedinaca koji u svemu imaju i podršku pojedinaca iz Ministarstva.

- Kako je moguće da se ribolovne povlastice izdaju gospodarskim ribarima protiv kojih su podignute kaznene prijave. Isto tako želimo znati i zašto je obustavljen rad nadležnoga inspektora na terenu što omogućava pojedinim ribarima da love kad hoće, gdje hoće i koliko hoće a da u isto vrijeme prijavljuju ulov koliki im odgovara, ističu ribari pitajući se što ćemo ostaviti budućim naraštajima ako se nastavimo ovako ponašati.

Na prosvjedu su se mogli vidjeti i brojni transparenti poput: Premijerko Kosor, zašto smo mi manje vrijedni a ima nas 100 puta više nego ribara, Ministre Čobankoviću sjeti se odakle dolaziš, Homen, koliko te plaćaju ribari da ih štitiš, Jomen, i mi ćemo ti donositi prasce samo nas pusti da radimo po zakonu ….

Komentara 1

10
101lakeoswego
14:26 10.07.2010.

ribocuvari/krivolovci traze jednog clana vise a izabralu su cobankovica za novog radnika hehehehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije