Naslovnica Vijesti Hrvatska

RH drugi put domaćin najvećoj vojnoj vježbi za specijalce

Sudjelovat će 2000 specijalaca iz 11 zemalja članica NATO-a, a sedam zemalja ima status promatrača
11. rujna 2012. u 12:49 18 komentara 10 prikaza
jackal stone
Foto: Željko Mršić/PIXSELL

Od 13. do 25. rujna na području Zadra, Splita, Udbine i Delnica održat će se međunarodna vojna vježba specijalnih postrojbi Jackal Stone 12, najveća takve vrste u Europi. Kako je na konferenciji za novinare u vojarni u Zemuniku Donjem najavio zamjenik zapovjednika vježbe, brigadni general Ivan Jurić, sudjelovat će 2000 specijalaca iz 11 zemalja članica NATO-a, a sedam zemalja ima status promatrača.

– U prvoj fazi provodi se zajedničko uvježbavanje pripadnika Oružanih snaga RH, specijalne policije MUP-a i oružanih snaga SAD-a, a u drugoj fazi provodi se klasična multinacionalna vježba svih sudionika – najavio je Jurić, a direktor vježbe brigadir Martin Starčević dodao je da je Ministarstvo obrane za vježbu Jackal Stone 12 u proračunu osiguralo 2,345.000 kuna, što je oko pola milijuna kuna manje nego 2009. godine, kada je Hrvatska bila prvi put domaćin međunarodnoj vježbi specijalaca.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  Tip je spomenul nofce (i svaka mu čast) i odmah mudraci stali držat predavanje. Bez te rečenice bi nam pak stali pokazivat svoje silno znanje o specijalcima i komandosima i bla, bla, bla...uglavnom piše kak je 18 NATO zemalja tu ... prikaži još! i samim time nam to treba bit kompliment. Prije svega zemlji pa potom i vojski, a lova je za nekaj ovakvog morala je bit isplanirana još prošle godine. Zakaj se onda niste javili mudri HDZ, SDP, HNS i ostali? Uglavnom svaka čast našima, velki pozdrav i puno uspjeha na vježbi !!! PS: jeste li pitali Bandića kolko je nofcih obećal Jakuševčancima il kolko je iskrcal za fontane ?!

 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  14:14h ankicascreiber...daj ti nama konačno odaj tajnu majstore - kakva je to bila bomba na Kornatima ???

 • mareiaco:

  Kotromanović se igra malo rata.