Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na ekonomiju stiže revizija

Revizija na Ekonomiji utvrdit će koliko je tko zaradio na Ljetnoj školi

Prijemni ispit
Arhivska fotografija
19.02.2010.
u 11:25

Još nije dogovoreno hoće li doći državna revizija ili će fakultet angažirati neovisnu revizijsku kuću. A kao što će se provesti vanjska revizija, isto će se tako napraviti i unutarnja revizija poslovanja, kazala je v.d. dekanica Melita Kovačević.

Koliko je novca zarađeno u Međunarodnoj ljetnoj školi ekonomije, kako se dijelio, kolike su profesori honorare dobivali?

Sva ova pitanja uskoro bi mogla dobiti i svoje odgovore jer na Ekonomski fakultet u Zagrebu uskoro stiže revizija. Potvrdila je to v.d. dekanica Melita Kovačević koju je rektor Sveučilišta Aleksa Bjeliš postavio na mjesto suspendiranog dekana Darka Tipurića na današnjoj konferenciji za novinare.

Za sada se samo zna da se na ime Ljetne škole lani zaradilo nešto više od šest milijuna kuna i da je polovicu tog iznosa dijelilo 40-ak profesora. Međutim, honorari nisu bili za sve isti, a šuška se da je najveći honorar iznosio čak 250 tisuća kuna što je za tri tjedna rada lijepa svotica.

- Želju da na fakultet dođe revizija iskazali su i sami članovi Fakultetskog vijeća svjesni odgovornosti koju imaju u cijeloj ovoj situaciji. Još nije dogovoreno hoće li doći državna revizija ili će fakultet angažirati neovisnu revizijsku kuću. A kao što će se provesti vanjska revizija, isto će se tako napraviti i unutarnja revizija poslovanja - otkrila je Kovačević. Fakultet će u iduća tri mjeseca dobiti novog dekana, a izboru će prethoditi izmjene Statuta fakulteta.

- Detalji će biti poznati idući tjedan, ali za sada mogu reći da će veću ulogu u glasovanju imati redoviti profesori koji su do sada bili na neki način zanemarivani - rekla je Kovačević. Paralelno uz sve ove poslove analizirat će se dalje i rad Ljetne škole koja je ukinuta. No studenti, ali i profesori mogu biti mirni jer, kako kaže v. d. dekanica, poništavanja ispita položenih u školi vjerojatno neće biti. Ali ni kažnjavanja profesora.

- Načelan je stav da se studente i profesore zaštiti i da ih se ne kažnjava za nešto što im je sustav dopuštao i omogućio. No to ne znači da ne treba napraviti kompletnu analizu - kaže Kovačević. Mora se priznati da je riječ o poprilično čudnom stavu jer i Sveučilište, kao i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, utvrdilo je da je Ljetna škola na ekonomiji radila protuzakonito i protustatutarno. "Dobra volja" s time ne bi smjela imati nikakve veze. 

Komentara 11

BT
bili-tartuf
13:38 19.02.2010.

nazalost u svim tim raznim-skolama, ne ucí se o postenju,..vec´kako cé se nesto Zmuljati za vlastiti zép !!...

BU
bubimima
11:53 19.02.2010.

Šta se tu ima istraživati? Ljetna škola je bila samo jedan dobro organizirani praktikum kako poslovati u lopovskom društvu. Jasno da su onda svi polaznici škole zaslužili diplome o uspješno savladanom umijeću.

BT
bili-tartuf
13:36 19.02.2010.

eko,..u drzavi cé svi postati \"ekonomisti\" i filozofi,....a ki cé sa rukama-delati ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije