Naslovnica Vijesti Hrvatska

"Reforma je štetna za pacijente! Kreće peticija protiv spajanja"

- Ukidanjem nekih ustanova nestaje i izvozni “trade mark” pojedinih bolnica, npr. Sveučilišne klinike "Vuk Vrhovac", kaže prof. Metelko.
07. lipnja 2010. u 19:57 7 komentara 2 prikaza
Darko Milinovic
Foto: Patrik Maček/PIXSELL

Nepotrebnim i štetnim ukidanjem pojedinih zdravstvenih ustanova ukidaju se i međunarodne komunikacije i izvozni “trade mark” bolnica u Hrvatskoj, kao npr. status suradne ustanove Svjetske zdravstvene organizacije Sveučilišne klinike “Vuk Vrhovac” i inozemnih projekata te Klinike – napisao je, među ostalim, ravnatelj “Vuka Vrhovca” prof. Željko Metelko u otvorenom pismu ministru D. Milinoviću i premijerki J. Kosor.

Zaključio je kako je “previše nejasnoća i opasnosti u prijedlogu reforme da bi se s njom odmah nastavilo, a i financijske su uštede problematične”.

Koalicija udruga u zdravstvu pokrenula je potpisivanje peticije za poništavanje Vladine odluke o spajanju bolnica u Zagrebu, priopćila je Mensura Dražić, predsjednica Koalicije udruga u zdravstvu. Prezentacijom reforme, kaže, nisu objašnjena načela niti kriteriji pri odabiru bolnica koje se spajaju.

– U kojoj će mjeri primjena odluka biti na štetu korisnika zdravstvenih usluga? Uštede su potrebne, ali ne na štetu pacijenata! – ističe M. Dražić.

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
  • akil:

    Jadniste je napisao da je ministar seljačina.Da,tako se govori kad je netko bilo gdje dalje od Hrvatske.Možda ti ona i nije domovina pa nije čudo.Seljačina si ti jer mrziš sve što je Hrvatsko a tko si ti?Odaberi najblaži izraz i ... prikaži još! biti ćeš veliko \"h..vno!!

  • torrente:

    opiru se lopovi doktori svim pokušajima da se dovedu u red.jeftinija nabava lijekova njima nije u interesu jer ih većina doktora je na platnom popisu farmaceutske industrije.

  • branitelj:

    hdz u 20godina uspio što srbi nisu od kraljevine SHS totalno uništit hrvate