Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužiteljstvo:

'Razumijemo da će mnoge žrtve i zajednice biti razočarane presudom Raspravnog vijeća'

31.03.2016.
u 16:14

Nakon presude haaškog suda kojom je vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj oslobođen po svim točkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, oglasilo se i Tužiteljstvo suda.

'Tužiteljstvo prima k znanju današnju presudu. Potpuno razumijemo da će mnoge žrtve i zajednice biti razočarane presudom Raspravnog vijeća. Pažljivo ćemo proučiti zaključke Raspravnog vijeća koje je dovelo do ovog ishoda, uključujući suprotno mišljenje i zaključke Raspravnog vijeća koji odstupaju od dosljedne prakse Tribunala. Potom ćemo odlučiti postoje li osnove za žalbu na presudu.

Treba podsjetiti da su na snazi optužnica i uhidbeni nalog za tri Šešeljeva suradnika, uključujući dva člana njegovog tima obrane, za navode o prijetnjama, zastrašivanju, nuđenju mita ili na drugi način vršenju utjecaja na dva svjedoka Tužiteljstva. Uz to, Šešelj je tri puta osuđen za nepoštivanje suda zato što je otkrio identitet zaštićenih svjedoka Tužiteljstva, i za ta djela je osuđen na ukupnu kaznu od 4 godine i 9 mjeseci zatvora', navodi se u priopćenju.

>> Šok iz haaške sudnice: Vojislav Šešelj oslobođen po svim točkama optužnice!

>> Sutkinja Lattanzi nije se složila s ostalim sucima: 'Imala sam osjećaj da se vraćam stoljećima unatrag'

Komentara 8

Avatar FrancJunior
FrancJunior
16:25 31.03.2016.

Samo vi ispitujte....Seselj se i vama i svojim zrtvama smije u lice!

MA
Marko1337
16:31 31.03.2016.

Ništa vi ne razumijete, jer ste upravo vi omogućili zločincu da bude na slobodi. Ova presuda je legalizacija terorizma u EU. tko će onda osuditi teroriste na području EU, ako prsvosuđe šalje takve poruke.

Avatar 123456
123456
20:00 31.03.2016.

MI 6 je sjajno ofradil posel. Nabijem englesku kraljicu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije