Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prehrana djece

Ravnatelji: U našoj školi svaki se dan pije mlijeko

'29.09.2010. Vindija, Varazdin, Ravnatelji skola i djecjih vrtica posjetili tvornicu mlijeka Vindija i upoznali proces proizvodnje mlijeka Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
29.09.2010.
u 15:45

Ravnatelji škola i vrtića iz sjeverozapadne Hrvatske jučer su obilazili Vindijine pogone

Pedesetero ravnatelja škola i vrtića iz sjeverozapadne Hrvatske jučer je obilazilo Vindijine pogone u Varaždinu. U novoj tvornici Vindija-Vivis u Brezju vidjeli su kako se obrađuje mlijeko u boci, a potom su u "bazi" u Međimurskoj pogledali i nove Vindijine proizvode. – Djeca u našoj školi svaki dan piju mlijeko. Objeručke smo to prihvatili. Ne samo mlijeko nego i mliječne proizvode. Jutros su imali sirni namaz. U školi se hrani 91 posto učenika. Svaki popije dva decilitra mlijeka – kaže Vladimir Cikač, ravnatelj Pete osnovne škole Varaždin. Razgovarali smo i s njegovim kolegom iz Lepoglave, Ratkom Tomićem.

– I mi smo prihvatili mlijeko u školskoj kuhinji. Podržavamo takva nastojanja. Organiziran je mliječni doručak. A poslije, u gablecu, također ima mliječnih proizvoda. Hrani se oko 350 učenika, a u projektu školskog mlijeka već smo dvije godine – kaže Tomić.

U pogonu Vindija-Vivisa vidjeli su cijeli, automatiziran, postupak – od napuhivanja boce, preko punjenja mlijeka do pakiranja – na desetke tisuća litara mlijeka dnevno.

Druga grupa ravnatelja Vindiju će obilaziti danas. Vindiji je stalo do toga, jasno je, da opskrbljuje što više škola i vrtića svojim poizvodima, osobito u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, gdje ima bazu.

– Nama je bitna ta populacija. Da djeca od najranije dobi konzumiraju svježe mlijeko, ali i mliječne prerađevine. Želimo da im se već u djetinjstvu stvore te navike i postanu trajne – otkriva Nada Pristavec, direktorica Vindijine komercijalne poslovnice Varaždin. Dodaje da je Vindija zadovoljna ulaskom u škole i vrtiće.

– S projektima školskog mlijeka ušli smo u baš svaku školu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, barem s jednim proizvodom. No stalno imamo i nove proizvode, koje također želimo plasirati u škole, osim mlijeka i mliječnih prerađevina – otkriva Pristavec. Riječ je o sokovima, pilećem i purećem mesu te pekarskim proizvodima Poslovnog sustava Vindija...

No Vindiji je, naravno, najzanimljivije tržište milijunski Zagreb. Na Trgu bana Jelačića jučer ujutro školarcima su dijelili čokoladno mlijeko i shake. Pozvali su i učenike Šeste osnovne škole Varaždin da donesu svoje likovne radove s motivom mlijeka.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar atrpimir
atrpimir
18:04 30.09.2010.

vindija je pozvala ravnatelje škola da ih obavijesti kako ne žele više biti sponzori obilježavanja dana mlijeka, djeca su se radovala danima mlijeka a ove godine to će izostati. no valjda će se javiti druge mljekare kako bi osigurale djecii mlijeko kak bi se dostojno obilježio taj dan! a tko zna možda se škole odluče na suradnju s istima, pa nije vindija jedina mljekara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije