Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOSJEI MORH-a

Ratni kvadrati: Zašto se generalu Praljku nije sviđao darovani stan

\'unutrasnja...zagreb...31.03.2004. ministarstvo pravosudja, haaske optuznice, slobodan praljak foto: goran stanzl\'
Goran Stanzl/PIXSELL
22.01.2011.
u 21:30

Nastavljamo s razotkrivanjem dodjeljivanja vojnih stanova u razdoblju od 1991. do 1996.

Večernji list iz svojih je vojnih izvora dobio potpunu evidenciju takozvanih vojnih stanova. Točnije, cjelovit pregled stanova koje je MORH odlukom Vlade, poslije raspada Jugoslavije, dobio na raspolaganje, kao i onih koje je samo Ministarstvo obrane u ratnim i poratnim godinama sagradilo za svoje potrebe.

Sama podatkovna baza podijeljena je u nekoliko datoteka. Svaka je od datoteka tablica s detaljnim prikazom i opisom sadržaja. Jedna tablica obuhvaća cjelokupan fond vojnih stanova u Republici Hrvatskoj, njih 39.542, s imenom i prezimenom te punom adresom njihovih vlasnika i privremenih korisnika.

U sljedećih nekoliko dana otkrit ćemo kako je Ministarstvo obrane dodjeljivalo zaslužnicima kvadrate iz svog stambenog fonda.

U nedjeljnom tiskanom izdanju Večernjeg lista otkrivamo vam kako je stan dobio general Slobodan Praljak i zašto mu se nije sviđao. Praljak je već šest godina u pritvoru u Haagu i čeka presudu haaškog tribunala. Također otkrivamo i koji je stan dobio general Ivan Tolj, kojeg su još zvali i general pjesnik.

Komentara 366

OB
-obrisani-
22:44 22.01.2011.

ma ebo te Rašeta i ti propali čedomiri i zlikovci .................pa kaj ne vidiš ko te krade..........kaj si čorav....i..gluv ko top

OB
-obrisani-
10:30 23.01.2011.

23.01.2011. u 10:24h zeljkonl je napisao/la: Da si apsolutno u pravu svjedoči činjenica da ćemo za 11 mjeseci biti punopravna članica EU.

AR
arjavas
11:37 23.01.2011.

TI brojka 17.., malo sise prešao. Židova 1945. više nije bilo jer su ih polikvidirali takvi kakav si ti 1941. i oduzeli im svu imovinu. Osim toga uSlunji je bilo još heroja ne samo Praljak. Ti pravi heroji su see vratili doma i ostali bez posla a tvoj Praljak je dobio stan i tvornicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije