Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽETVA ĆE BITI JAKO DOBRA
Povratak na članak

Rat za žito: Vodi li blokada žitarica u Ukrajini u globalnu glad? Samo je jedan način za izvoz

Žitarica u vrijednosti osam milijardi eura, odnosno oko 25 milijuna tona, trenutno leži u Ukrajini, od toga 12 milijuna je bez mogućnosti da se izveze jer su ratne okolnosti blokirale Ukrajincima pristup moru. Riječi su to predsjednika Europske investicijske banke Wernera Hoyera.

Komentari 11

DU
Deleted user
04:38 14.05.2022.

Sve je jednostavno. Tražiti od Amerikanaca da više ne raspiruju rat, mržnju, i propagandu, i svijet neće biti gladan.

VL
MA
Marko1111
00:34 14.05.2022.

Zelensky izvozi državne rezerve ukrajinskog žita u Poljsku.Prema riječima bivšeg zamjenika Ilye Kive, prvih 10 tisuća tona tereta prešlo je granicu.

VL
DU
Deleted user
23:09 13.05.2022.

Ne zavisi od Putina dali ce svijet gladovati, zavisi od Vas koji nas uvjeravate da hrane više nema i da nitko pšenicu nije zasijao, što je laž neviđena. Ovo samo glup covjek ne može da razumije i shvati. Ovi momcici ne izvlače. Ali sve više i više ljudi razumije igru. To je najvažnija stvar.Šta žele od nas, pitam se? Na šta nas žele prisiliti? Šta će nam biti ponuđeno?

VL
DU
Deleted user
19:12 14.05.2022.

Do sada je bilo opće poznato da se na svjetu proizvodi duplo više hrane nego što treba čak se hrana bacala da se cjena hrane ne dovede na niske cjene

VL
AT
ATG
07:04 14.05.2022.

Ne shvaćam samo kako Rusi koji, prema pisanjima medija, namjerno izazivaju glad do sad nisu gađali niti jedan silos niti usjeve jer "žetva će biti dobra" - svjedoče mediji. Hmmm... nešto je šuplje u priči?

VL
JO
jovicamod
00:10 14.05.2022.

Eto opet problema. Kada su kod nas ratari sijali žitarice pametnjakovići su rekli da se okrenu kulturama koje donose više para. Izgleda da ćemo jesti poljske jabuke ove godine preko zime, a naše žito će kao i uvijek otići negdje van.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.