Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB ČELNIH LJUDI

Rat u upravi HC-a: Tri člana protiv predsjednika, netko će vjerojatno biti smijenjen

Josip Škorić
Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/2
20.08.2019.
u 20:45

Alen leverić, Senko Bošnjak i Nikša Konjevod optužuju Josipa Škorića da donosi odluke bez njih, a on njih da se žele uplitati u rad povjerenstva

U Hrvatskim cestama u tijeku je “rat” između tri člana uprave i predsjednika uprave, a po svemu sudeći rezultirat će smjenom nekih od njih. Na jednoj su strani članovi uprave Alen Leverić (HNS), Senko Bošnjak (HSLS) i Nikša Konjevod (HDZ), a na drugoj je predsjednik uprave Josip Škorić (HDZ).

Tri člana uprave zamjeraju Škoriću, kako doznajemo, natječaj i odluku o izvođaču radova za izgradnju dijela obilaznice Omiša. Na taj natječaj je stigla smo jedna ponuda, Strabagova, a članovi uprave drže spornim uvjete za most iz toga natječaja te da je zbog njih stigla smo jedna ponuda pa sumnjaju da je natječaj namješten.

Smijenili šeficu nabave

Oni smatraju, kažu nam upućeni, i da Škorić nije smio bez njih donijeti odluku o dodjeli ugovora Strabagu za taj posao. Osim toga, sporno im je angažiranje tvrtke Snaga ideje za konzultantske poslove vezane za pripremu tog natječaja kao i za natječaj za izgradnju državne ceste 403. Kako doznajemo, Leverić, Konjevod i Bošnjak na nedavnoj sjednici uprave smijenili su šeficu nabave Savku Brekalo, i to preglasavanjem, tri naprema jedan. Škorić pak, kažu dobro upućeni, smatra da se tri člana uprave žele uplitati u rad povjerenstva koje donosi odluke o odabiru na nadmetanjima, a da on kao predsjednik uprave samo potpisuje te odluke.

Povjerenstvo, u kojem je jedan od članova i predstavnik resornog ministarstva, odluke o odabiru donosi jednoglasno i tu odluku ne može promijeniti ni predsjednik uprave. Osim toga, Škorićev je argument, doznajemo od sugovornika, da je na natječaju za omišku obilaznicu bila izjavljena žalba na natječajnu dokumentaciju koju je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbacila. Isti je slučaj i s natječajem za CD403. Usto naši sugovornici kažu da su na sjednici Nadzornog odbora HC-a na kojoj je dana suglasnost za ugovor sa Strabagom za omišku obilaznicu, bila i tri člana Uprave te da ni jedan od njih nije se ni riječ kazao o tom ugovoru. Škorić smatra, kako nam kažu dobro upućeni, i da je šefica nabave nezakonito smijenjena jer ona nema direktorsku poziciju pa o njenoj smjeni ne može odlučivati uprava.

Ministar Butković odlučuje

Angažman Snage ideje pravda pak velikim brojem postupaka javna nabave zbog čega se angažiraju vanjski suradnici. Netrpeljivost između predsjednika i članova uprave HC-a je, kako doznajemo, nepremostiva.

Neki od članova uprave navodno su već proslavili svoje ustoličenje na Škorićevo mjesto. O svemu će zadnju riječ imati resorni ministar Oleg Butković koji će ovih dana, doznajemo, pozvati na razgovor upravu HC-a te će nakon toga vjerojatno doći do smjena.

Komentara 51

PE
PetarZg87
21:36 20.08.2019.

ovaj lik skoric je jedan od rijetkih koji stvarno zna sta radi i on i butkovic super funkcioniraju, a ovaj trojac neznalica tipican primjer iz javne uprave; idemo naguzit onog koji radi da se nas nerad ne vidi

SA
Sararita27
21:22 20.08.2019.

Nakon dugo dugo vremena Hrvatske ceste su napokon počele raditi dobar posao. To se mora priznati. Sada se to želi uništiti!? Od koga/čega? Da možda Vrdoljak ne želi rat u HNS-u preko leđa HC-a odlučiti ? Njegov kandidat leverić nakonn dugog zimskog sna odjednom našao pamet pa pokušava posavca ovako dobiti? Preko leđa građana? Gdje je HNS tu su i prljave igre

ZO
Zovkasti
21:29 20.08.2019.

Državne tvrtke su sinonim za korupciju to je jasno, ali Hrvatske ceste unatrag par godina rade dosta dobar posao, što je rijedak primjer. Sada to nekome smeta. Tri člana uprave se odjednom probudila, povjerenstvo žele staviti pod svoju kontrolu. Bošnjak je već izletio iz ŽUC-a Vukovarsko srijemske županije, zbog ucjena kojim je tražio funkcije za sebe i samo za sebe. Što taj uopće radi u upravi HC-a??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije