Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIGRANTI

Ostojić: Ponavljanje postupka registracije nepotreban je trošak

Ranko Ostojić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
13.01.2016.
u 17:00

"Dovoljno je da se registracija obavi u Makedoniji, a mi ćemo onda uzimanjem otisaka prstiju samo provjeriti identitet migranata"

U Hrvatsku je danas do 12 sati ušlo 812 migranata, a u prihvatno-tranzitnom centru u Slavonskom Brodu nalazilo se 13 osoba. U utorak je u Hrvatsku ušlo 769, a od početka migracijske krize do danas oko 585 tisuća migranata. I dalje se očekuje velik pritisak izbjegličkog vala iz Srbije.

Iako postupak registracije migranata teče bez problema, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kaže kako će na predstojećem sastanku šefova policija svih zemalja na izbjegličkoj ruti Hrvatska ponoviti svoj zahtjev za prekidom ponavljanja registracije, jer je to nepotreban trošak.

- Dovoljno je da se registracija obavi u Makedoniji, a mi ćemo onda uzimanjem otisaka prstiju samo provjeriti identitet migranata – rekao je Ostojić te dodao kako ja naše ministarstvo spremno ustupiti Makedoncima potrebnu tehniku. On je istaknuo i kako Hrvatska neće unositi podatke o izbjeglicama u Eurodac sve dok se ne počne primjenjivati sporazum iz Bruxellesa od 25. listopada, koji podrazumijeva gradnju hotspotova u Grčkoj.

>> Zaokret očajne Merkel – migrante vraćaju rutom kojom su došli

>> Migranti pobjegli iz vlaka i vršljali oko škole u Brodu

Komentara 12

AG
Agricola
17:55 13.01.2016.

Treba staviti ogradu i žicu na granici sa Srbijom i ne dopustiti ulazak niti jednom jedinom više u Hrvatsku. Tad će Slovenci skinuti svoju žicu, a ujedno ćemo i obraniti Europu, i to nam neće biti prvi put u povijesti da smo to učinili.

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
17:46 13.01.2016.

Evo njega opet. Jeli to plan "znj" ili "x"?

TA
tamanitelj
18:12 13.01.2016.

Ostojiću ,bolje ti je da se uloviš rakije ,ionako si pokojnik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije