Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jadrankamen

Ranko Ostojić: Drpić se skriva po kući i halucinira o desantu

ranko ostojić  (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/10
04.05.2012.
u 10:23

Radnici Jadrankamena jutros su došli na posao i uredno rade, a povukli su se i pripadnici interventne policije. Samo se jedno vozilo s pet-šest policajaca nalazi na ulazu u Pučišća i to da bi čuvali javni red i mir.

Nakon jučerašnjeg prosvjeda radnika Jadrankamena zbog dolaska stečajnog upravitelja Ive Bućana i pritvaranja desetak osoba zbog narušavanja javnog reda i mira, jutros je situacija u Pučišćima potpuno mirna, premda se osjeća lagana napetost u zraku. Čelnik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić pozvan je na obavijesni razgovor u Split.

Mještani potpuno podijeljeni

– Proveo sam dva puna sata na obavijesnom razgovoru na policiji u Splitu dok su provjerili jesu li svi automobili kojima se koriste radnici Jadrankamena za obavljanje svojih radnih obveza u krugu tvornice u Pučišćima. Eto zbog čega sam ja morao doći u Split na obavijesni razgovor u policiju – izjavio je za Večernji list Tonči Drpić, čelnik Nezavisnog sindikata Jadrankamena. Ogorčen je razlogom zbog kojega je pozvan jer sva su vozila koja su radnici zadužili, tvrdi, u krugu tvornice i nema govora o tome da je ijedno otuđeno.

Mještani Pučišća još su uznemireni zbog onoga što se jučer događalo i prisustva policije. Tvrde da su policajci još uvijek na otoku, ali da su skriveni po rubnim mjestima. Inače, mjesto je glede događanja u Jadrankamenu i oko njega potpuno podijeljeno. Dok su jedni uz čelnike sindikata i radnike, drugi su stali uz načelnika Marina Kaštelana koji, prema riječima radnika, brani vlast i stečajnog upravitelja. No, za razliku od sindikalista, Pučišćani koji se s njima ne slažu nisu glasni i ne žele govoriti za medije.

>> Milanović: Žao mi je Pučišćana, ali sud se mora poštovati

>> Mrsić: Nećemo podleći ucjenama, htjeli smo razgovarati sa sindikatima

Jučerašnje je događaje na Facebooku komentirao i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić koji je stao u obranu policajaca te napao sindikalnog čelnika kojeg nije imenovao, ali očito je riječ o Drpiću. Ostojić je na službenom profilu Vlade na Facebooku između ostalog napisao da je Bruno Orešar u tvrtki bio samo 20 godina i više nije vlasnik te da firma ima 123 milijuna kuna duga "o kojem nitko nije pisnuo ranije".

"Kome su radnici prodali dionice koje su dobili na dar"

"Čemu kamenje, prijetnje krvlju, letve, krađe auta, napadi i vrijeđanje policajaca...", pita se Ostojić, koji je za sindikalnog čelnika napisao da se skriva po kući, izvještava o desantu, ima halucinacije i "ponovit će skrivanje" kad "ponovno ukrade auto".

Ostojić je događaje u još ležernijem tonu komentirao i na vlastitom profilu na Facebooku pa je tako napisao da je 2008. godine "sve štimalo", "Orešar im je bija dobar, a onda im je naglo ćopija 300 milijuna kuna".

"Mene vise interesira tko bi trebao platiti 123 milijuna kuna duga, zašto se sve ove godine šutjelo o Orešaru, i jedno jednostavno pitanje, kome su radnici prodali svoje dionice koje su dobili na poklon", upitao se Ostojić.

Radnici Jadrankamena jutros su došli na posao i uredno rade, a povukli su se i pripadnici interventne policije. Samo se jedno vozilo s pet-šest policajaca nalazi na ulazu u Pučišća i to da bi čuvali javni red i mir. Član izvršnog odbora Nezavisnog sindikata Jadrankamena Marko Eterović, kao i Drpić, naglašava da radnici ne priznaju Ivu Bućana za stečajnog upravitelja te ostaju pri stavu kako Jadrankamenu nije potreban stečaj.

– Ako Bućan ponovno dođe u Pučišća, ponovno će morati doći u pratnji policije. On je jedan obični kriminalac. Zatražit ćemo od odbora vjerovnika da promijeni stečajnog upravitelja. I dalje tvrdimo da su zahtjevi za stečaj potpuno neosnovani – kazao nam je Drpić.

Policija čuvala pogon

U pogonima Jadrankamena normalno se radi, vade se kameni blokovi, pile ploče, rade najtraženije na tržištu štokovane obloge i polirane ploče. Jutros je procurila informacija da će po nalogu stečajnog upravitelja radnicima Jadrankamena u pogonu u Pučišćima biti isključena električna energija. No to se dosad nije dogodilo. Sindikalni vođe poručuju da će kao i prije mjesec i pol nadzirati dvije trafostanice.

Inače, radnici Jadrankamena punih pet mjeseci nisu primili plaće, a uprava im je kazala da je to zbog toga što su lani radili samo 150 dana, a ostalo štrajkali. Oni tvrde suprotno i ustraju u zahtjevu za promjenu stečajnog upravitelja iako, ponavljaju, Jadrankamenu uopće nije potreban stečaj.

Sinoć su Pučišćani u znak potpore radnicima na nekoliko mjesta zapalili krijesove, a u prozorima svijeće. Noćas je policija čuvala pogon sve do 6 sati ujutro.

Komentara 225

AU
autoritet
10:47 04.05.2012.

Policija samo radi svoj posao, to je istina.

MR
mravac8
17:17 04.05.2012.

iva. begović 17:15 Ponavljam i naglašavam - radnici se nemaju što pitati. Nije ovo socijalističko samoupravljanje.

FR
fran108
11:53 04.05.2012.

pomorsko-kopnena-desantna policijska vježba -- brač 2012 ---

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije