Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUŽNA OBRANA

Ranila muškarca tijekom provale: Uporaba sile policajke u Vinkovcima bila je opravdana

Policija - Drniš
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
01.08.2020.
u 12:58

Uhićeni 30-godišnjak je uz kaznenu prijavu 1. kolovoza u 9 sati predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske. Neslužbeno doznajemo i kako je 30-godišnjak već od ranije po raznim kaznenim djelima poznat policiji.

Načelnik PU Vukovarsko – srijemske Fabijan Kapular ocijenio je poslije provedenog postupka MUP-a Republike Hrvaske, točnije PU vukovarsko-srijemske, kako je uporaba sredatava prisilie policijske službenice od prije nekoliko dana opravdana. Podsjećamo kako je prilikom redovitog obavljanja posla policijska službenica u provali zatekla 30-godišnjaka iz Vinkovaca koji je potom fizički nasrnuo na policajku koja ga je iz pištolja, poslije upozorenja i pucanja u zrak, ranila.

Iz PU su izvijestili kako je jučer, 31. srpnja, nakon što je otpušten iz vinkovačke bolnice dovršeno kriminalističko istraživanje nad 30 - godišnjakom iz Vinkovaca koji je 28. srpnja uhvaćen u provali u trgovinu u Vinkovcima te je pri bijegu napao policijsku službenicu iz policijske ophodnje koja ga je i zatekla u kaznenom djelu.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 30-godišnjak počinio više kaznenih djela, odnosno istraživanje je ukazalo na sumnju da je počinio dva kaznena djela Teška krađa, potom Napad na službenu osobu i kazneno djelo Krađa, izvijestili su iz policije.

Navode i kako će za provalu u Vinkovcima 30-godišnjak biti prijavljen radi utvrđene sumnje da je počinio kazneno djelo Teška krađa te za kazneno djelo Napad na službenu osobu. Vezano za isti događaj dodaju kako je 30-godišnjak nekoliko sati prije nego li je uhićen u provali u Vinkovcima, u večernjim satima 27. srpnja, oko 23,30 sati, izvršio i provalu u trgovinu mješovite robe u Gradištu, odakle nije ništa otuđio, glede čega će biti kazneno prijavljen za Tešku krađu u pokušaju. U ovoj provali 30. godišnjak je imao suizvršiteljicu, 29. godišnjakinju iz Đakova.

Tijekom istrage policija je utvrdila da je 27. srpnja u prvim satima tog dana isti 30-godišnjak u Vinkovcima iz nezaključanog parkiranog teretnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka otuđio žensku torbicu u kojoj su bila novčana sredstva te osobni dokumenti vlasništvo 46 - godišnjakinje iz Orolika, zbog čega će biti kazneno prijavljen za kazneno djelo Krađe. Uhićeni 30-godišnjak je uz kaznenu prijavu 1. kolovoza u 9 sati predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske. Neslužbeno doznajemo i kako je 30-godišnjak već od ranije po raznim kaznenim djelima poznat policiji.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar KALIMERO
KALIMERO
14:17 01.08.2020.

Čestitam policaki što se nije libila upotrebite vatreno oružje

BO
bolnaistina
13:24 01.08.2020.

Oooo pa to je već kriminalna organizacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije